Hlavní obsah

Nový sportovní ředitel Žižkova Kuka by chtěl atakovat pohárové příčky

Pavel Kuka byl ve čtvrtek představen jako nový sportovní ředitel fotbalistů Viktorie Žižkov. Funkce se ujme na začátku června. Do klubu jej přivedl majitel pražského celku Luděk Vinš jako náhradu za Milana Lešického. Bývalý ligový i reprezentační kanonýr působil část sezóny 2005/06 jako generální ředitel příbramského klubu a mužstvo atakovalo pohárové příčky. „Bylo by příjemné, kdyby se nám podařilo to samé,“ přeje si Kuka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Nový sportovní ředitel Viktorie Žižkov Pavel Kuka má vysoké ambice.

Článek

Jak dlouho jednání o vašem příchodu na Žižkov probíhala?

Velmi rychle, rozhodnutí muselo padnout velmi brzy. V ISM končím k poslednímu květnu po dohodě s panem Paskou, který váhu té nabídky možná pochopil dřív než já a vedl za mne i některá jednání.

U pana Pasky jste pracoval dva a půl roku...

Díky této změně budu zase o něco blíž samotnému fotbalu. Chyběly mi ty emoce z výher a proher.

Spekulovalo se, že jste měl nabídek více, proč jste nakonec kývl na tu z Viktorky?

O jiných nabídkách nevím, tuto jsem přijal, protože jsem ji jako jedinou opravdu dostal. Dal mi ji sám majitel, který mi navíc dokázal přesně definovat můj post a co od mé práce očekává.

Nechtěl jste si raději vyzkoušet trenérské řemeslo jako mnoho vašich bývalých spoluhráčů?

Trenéřina je o něčem jiném. Je to strašně náročné na čas a i po odborné stránce se musí člověk přizpůsobit. Ať už jde o absolvování kursů či získání licence. Navíc je potřeba obrovská praxe. Tato funkce je mi daleko bližší, i když jsem nějaký čas uvažoval o trénování mládeže.

Co vás nyní vzhledem k novému angažmá čeká?

Určité zkušenosti už mám, momentálně budu sbírat informace a orientovat se v prostředí. Mám ještě dost času, abych vše probral s panem Lešickým. Funkci přijímám s velkým respektem k práci, která se tady vykonala a na níž bych rád navázal.

Myslíte si, že jste pro Viktorku tím pravým mužem?

Musím předně poděkovat za příležitost, kterou jsem dostal. Pevně věřím, že ji využiji. Mé zkušenosti z hráčské kabiny, vědomí, jak to v ní funguje, by mi měly pomoci. Není to samozřejmě zárukou.

Jaké cíle jste si vytyčil?

Nepřišel jsem nic měnit, nemám k tomu momentálně ani dostatek informací. Bylo by příjemné, kdybychom se pohybovali okolo třetího, čtvrtého místa. Když jsem byl v Příbrami, tak se nám to podařilo.

V hráčské kariéře pokračujete v Jílovém u Prahy, budete mít ještě čas na aktivní fotbal?

To jsme ještě s majitelem neprobrali. Nejde ani tak o hráčskou kariéru, ale o kila, která po skončení s vrcholovým fotbalem přibývají. Pokud dostanu svolení, budu hrát dál.

Reklama

Související témata: