Hlavní obsah

Lukeš dostal za vyloučení na Spartě podmíněný trest

PRAHA

Ostravský kapitán Martin Lukeš dostal za vyloučení v zápase na hřišti pražské Sparty od disciplinární komise fotbalového svazu podmíněný trest na jedno utkání. V posledním kole nejvyšší soutěže tak může Baníku pomoci v zápase s Bohemians 1905, v kterém budou Ostravané hájit třetí místo v tabulce zaručující postup do Poháru UEFA.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Martin Lukeš z Baníku Ostrava (vlevo) bojuje s Tomášem Janů z Liberce (uprostřed) - ilustrační fotografie.

Článek

Lukeš obdržel v závěru zápasu na Letné během pár minut dvě žluté karty. Nejprve byl v 88. minutě napomínán za zdržování, v nastaveném čase pak fauloval. Baník i bez něj už výhru 2:1 udržel.

V 29. kole byl vyloučen také žižkovský obránce Branislav Labant za faul na jabloneckého Lukáše Fujerika a přijde o poslední zápas sezony.

Za osm žlutých karet dostali automatický zákaz startu ve dvou utkáních Ondřej Kušnír ze Žižkova a Rudolf Otepka z Ostravy. Za čtyři žluté karty budou jednou pykat Jiří Bílek z Liberce, Patrik Gedeon z Mostu, Luboš Hušek ze Sparty, Antonín Rosa z Teplic a Petr Šíma z Českých Budějovic.

Ve druhé lize přijde o dva zápasy za žluté karty Jiří Mlika ze Sokolova. Jedno utkání zmeškají kvůli čtyřem napomenutím Pavel Grznár z Bohemians Praha, Tomáš Hájovský ze Sokolova, Tomáš Kulvajt z Dukly Praha a Jiří Pospíšil z Hradce Králové.

Reklama

Související témata: