Hlavní obsah

Pohár bude v Edenu i v Liberci

PRAHA

Nikoliv jeden, ale hned dva poháry pro mistra ligy budou při sobotním třicátém ligovém kole připraveny k předání pro nového šampióna. Jeden bude nachystán pro korunovaci v Edenu pro případ triumfu Slavie, druhý pak v Liberci pro variantu oslav Sparty.

Foto: čtk

Takto se ze zisku poháru radovali v sezóně 2005/06 fotbalisté Liberce - ilustrační foto

Článek

„Není pravda, že bude jen jeden pohár. Slavii rozhodně nebereme jako prioritu, máme připravené dva ceremoniály a dvě delegace. Jednu v Edenu a jednu na stadiónu v Liberci,“ řekl Ivo Lubas, ředitel profesionálního fotbalu ČMFS.

Pokud totiž Slavia doma prohraje s Jabloncem a Sparta vyhraje v Liberci, budou se mistrovské oslavy odehrávat na severu Čech. Šampióna pod Ještědem by korunoval místopředseda ČMFS a manažer reprezentace Vlastimil Košťál s generálním sekretářem svazu Rudolfem Řepkou. V Edenu by pohár předávali Lubas a předseda svazu Pavel Mokrý.

Kde bude originál trofeje, nechce svazové vedení prozradit. Mnohé však napovídá přítomnost předsedy Mokrého v Edenu. „Já sám bych originál od repliky ani neuměl poznat, jsou úplně stejné,“ poznamenal Lubas. Dodal, že v Edenu i v Liberci bude vedle poháru nachystaná také sada mistrovských medailí. „Ty už budou pochopitelně obě originální.“

Reklama