Hlavní obsah

Teplice - Kladno 1:0Kladno se i přes prohru v Teplicích v lize zachránilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Verbíř 1 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Kladna prohráli v posledním 30. kole české nejvyšší soutěže 0:1 na půdě Teplic, když se o jedinou branku Severočechů postaral kapitán Pavel Verbíř střelou ze standardní situace. Domácí celek si i přes výhru nedokázal vybojovat konečnou třetí příčku zaručující postup do Poháru UEFA. Kladnu naopak pomohlo zaváhání Bohemians 1905 na hřišti Baníku Ostrava, a v nejvyšší soutěži se zachránilo.

Článek

Kladenští se hostitele nezalekli a hned ve 4. minutě vypálil solidní projektil na Slavíkovu branku Brunclík, jeho pokus nemířil daleko od pravé spojnice teplické brány. Na druhé straně se hned vzápětí dostal chytře do pokutového území Verbíř, jeho přihrávku na malém vápně ovšem pohotově lapil Pavlík. Jakoby ani Středočechy netížila myšlenka, že se může jednat o jejich poslední zápas v první lize, hráli uvolněně a nebáli se kombinovat.

Hosté favorita zlobili i nadále, přesto to byli Tepličtí, kteří po střele Benáta byli blízko ke skórování prvního gólu. Pavlík totiž jeho pokus neudržel, míč se tak dostal k Junovi, proti němuž byl již kladenský gólman úspěšný. Další akce domácích přišla vzápětí, Benát ale v pokutovém území místo střeli volil nepochopitelně přihrávku pod sebe, čímž celou šanci zmařil.

I když jsme měly náznaky šancí, branku se nám vstřelit nepodařilo. Z vývoje posledních kol jsem unavený, myslím, že nám to ještě postupem času dojde, že jsme Kladnu zachránili ligu,“ dodal hostující kouč.

Záchrana dojde v hlavách až později 

„Je to paradox, ale i když jme prohráli, tak se radujeme. Výsledek i tak znamenal záchranu. V zápase jsme se snažili hrát na vítězství, věděli jsme, že Teplice mají silný tým. Do hry jsme dali dva útočníky, snažili jsme se hrát dopředu,“ řekl novinářům po utkání i přes prohru šťastný kouč Kladna Jaroslav Šilhavý.

Na Stínadlech si tedy fanoušci zakřičeli až ve 35. minutě, když pro překvapení všech skončil Verbířův centr ze standardní situace až za zády kladenského gólmana Pavlíka. Verbíř si mohl připsat gól hned na začátku půle druhé, kdy k němu přešel centr přes celé pokutové území, ale severočeský veterán jej napálil jen do tyče. Vzápětí nato mohl domácí skóre navýšit Jun, nechal ovšem jen vyniknout Pavlíka v brance hostí.

„Pro nás bylo třetí místo otázkou už jen teorie. Závěrečná utkání nejsou příjemná, už ani diváci nechodí v takovém počtu, domácí utkání jsou potom zrádná. Z toho pohledu jsem rád, že jsme jej zvládli,“ pronesl na tiskové konferenci trenér Teplic Petr Rada.

Teplice do Poháru Intertoto

Kladenští i přes inkasovaný gól nezahodili pušky a o vstřelení vyrovnávací branky se pokoušeli nadále. Domácí celek působil chvílemi odevzdaným dojmem. Zajímavý moment byl k vidění v 87. minutě, kdy prchající Jun přihrál do běhu střídajícímu Marešovi, před nímž stačil na poslední chvíli zasáhnout brankář Pavlík.

„V rozmezí tří minut jsme mohli dát dva góly, Tomáš Jun to mohl řešit lépe. Je škoda, že jsme nedosáhli na poháry, snad to na hráčích nezanechá negativní dopad,“ řekl na závěr Rada, kterého se severočeským týmem čeká v létě jen Pohár Intertoto.

FK Teplice - SK Kladno 1:0 (1:0)
Branka: 35. Verbíř. ŽK: Vieira - Gross. Rozhodčí: Jílek, Pospíšil, Urban. Diváci: 2410.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič (35.Vieira) - Doležal (86.Mareš), Benát, Sabou, Verbíř - Smejkal (71. Hesek), Jun.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Jablonský - Brunclík (46. Zachariáš), Holub, Hochmeister, Rada, Cigánek (80. Čáp) - Semerák (46. Kousal).

Reklama

Související témata: