Hlavní obsah

Liberec - Sparta 4:3Slovan Liberec dokonal sparťanskou zkázu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Slepička 0 : 1
9. Smetana 1 : 1
25. Nezmar 2 : 1
42. Smetana 3 : 1
43. Slepička 3 : 2
49. Papoušek 4 : 2
79. Holenda 4 : 3

LIBEREC

Třetí porážkou v řadě se pod Ještědem rozloučila Sparta se svým ligovým kralováním a předala definitivně vládu Slavii. V sudých letech nového tisíciletí jí titul není souzen. Liberci se povedla odveta za finále poháru.

Článek

„Vypadalo to na fotbalovou pouť, po první půli to vypadalo na 7:7, ale zkušenosti říkají, že ve druhé půli to tak není. My se na vše víc nadřeme, ale vítězství si považujeme, je to dobrý konec sezóny,“ řekl kouč domácích Ladislav Škorpil.

Fotbal, v němž si obránci vzali volno, se jistě líbil. Už v první minutě mohl vyrazit za hattrickem Smetana, ale z pěti metrů po centru Papouška netrefil branku. Udeřilo na druhé straně, když Košťála zaváhal v souboji se Slepičkou, a ten s tečí domácího stopera poslal míč k pravé tyči. Za dvě minuty udusil sparťanské naděje po dalším centru Papouška hlavou Smetana. Kdykoliv byl u míče Řepka, provázel ho pískot a skandování: „Řepka ven!“ Fanoušci hostí překvapivě vyháněli z trávníku Horvátha.

Pražané byli většinu času na polovině domácích, ale jen Horváthův technický přímý kop nadělal Hauzrovi vážnější problémy. Hřebíček do sparťanské rakve definitivně zatloukl Nezmar. Po přímém kopu Papouška napálil míč do šestnáctky Gecov a liberecký kanonýr ho usměrnil do sítě. Sparta nedokázala svoji převahu zúročit, a tak Smetana z otočky přesnou střelou k tyči dokonal dílo sparťanské zkázy. Slepička už stihl ránou k tyči jen snížit.

Krátce po změně stran chyboval Řepka, Nezmar našel v šestnáctce Papouška, který pozemi prostřelil Poštulku. Na druhé straně po chybě Hauzra vykopl míč z prázdné branky Polák. Holenda v závěru zápasu uzavřel pro diváky líbivou kanonádu.

„Chtěli jsme tu vyhrát a zakončit sezónu vítězstvím, ale Slovan je těžký soupeř a nedovolil nám to. Diváci alespoň viděli pěkný zápas s množstvím šancí i branek na obou stranách,“ konstatoval po svém druhém a posledním vystoupení na lavičce Sparty Jozef Chovanec.

Slovan Liberec - Sparta Praha 4:3 (3:2)
Branky: 9. a 42. Smetana, 25. Nezmar, 49. Papoušek - 6. a 43. Slepička, 79. Holenda. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Mencl. ŽK: Papoušek - Sivok, Jeslínek, Kadlec. Diváci: 6950.
Liberec: Hauzr - Šinglár (69. Polák), Holeňák, Košťál, Liška - Dočkal, Gecov, Frejlach (84. Bejbl), Papoušek - Smetana (72. Radzinevičius), Nezmar. Trenér: Škorpil.
Sparta: Poštulka - Voříšek, Sivok, Řepka, Kadlec - Kladrubský - Jeslínek, Vacek (80. Kisel), Horváth (46. Holenda), Matušovič (55. Zeman) - Slepička. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: