Hlavní obsah

Zlín - Brno 0:1Brnu pomohla k vítězství ve Zlíně vlastní branka obránce Kroči

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Kroča (vlastní) 0 : 1

ZLÍN

Fotbalisté Brna se rozloučili s letošním ročníkem ligové soutěže jednobrankovým vítězstvím ve Zlíně, ke kterému jim dopomohla v 59. minutě vlastní branka domácího obránce Kroči. Zlín pokračoval v jarní střelecké nemohoucnosti a ani v pátém zápase po sobě na domácím trávníku nevstřelil soupeři gól. Utkání bylo na patnáct minut přerušeno kvůli výtržnostem brněnských fanoušků.

Článek

Brňané v sobě živili v případě klopýtnutí Baníku naději na třetí místo v tabulce a tím splnění prémiového cíle v podobě startu v evropských pohárech. Proto také začali útočněji a vynikali větší aktivitou. Už v 6. minutě Pavlík vyzkoušel po přímém kopu ze dvaceti metrů pozornost domácího brankáře Baránka, který stačil přízemní střelu vyrazit.

V brněnském týmu nastoupil se zlomeným palcem na noze a s velkou dávkou sebezapření tvůrce hry Polách, kterého ale kvůli velkým bolestem vystřídal po sedmnácti minutách Kubáň. Trenér Uličný přeorganizoval taktiku, akce ve středu pole nejčastěji zakládali Večeřa s Pavlíkem.

Zlín měl často problém s napadáním soupeře, ve 20. minutě Kročovu nepřesnou přihrávku zachytil Besta. Po jeho sólu ale stačil Kroča vlastní chybu napravit a střelu zblokoval. I když měli Brňané mírnou převahu, do šancí se přes pozornou obranu protivníka často nedostávali a většinou se snažili pouze o střelecké pokusy z větší vzdálenosti, kterým chyběla přesnost. Zlín na tom byl s koncovkou podobně. První vážnější šanci měl až ve 29. minutě Malár, jehož dělovku z téměř pětadvaceti metrů vyrazil brankář Bureš s námahou jen na rohový kop.

Utkání bylo kvůli řádění fanoušků přerušeno

Také po změně stran si počínali hosté aktivněji. V 51. minutě sice Střeštík netrefil ve výhodné pozici míč, ten se ale dokutálel k Bestovi, jehož střelu z otočky brankář Baránek s problémy chytil. Po Žůrkově ruce na polovině hřiště poslal Střeštík míč dlouhým nákopem do pokutového území, kde se v přehuštěném prostoru odrazil od hlavy domácího stopera Kroči do vlastní sítě. Brňané svůj náskok mohli vzápětí zvýšit. Brankář Baránek už byl překonán, ale pomalou Doškovu střelu do prázdné branky stačil v poslední chvíli smutný hrdina zápasu Kroča vykopnout.

Hned po vedoucí brance začali příznivci Brna házet na hřiště dělobuchy a jinou pyrotechniku a museli zasahovat hasiči. Běsnící fanoušky neuklidnila ani domluva kapitána Trousila, proto rozhodčí Královec zápas v 68. minutě na čtvrthodinu přerušil a pohrozil předčasným ukončením.

Po neplánované přestávce tempo opadlo. Křečovitě hrající Zlín se sice ještě dostal několikrát k zakončení, ve kterém ale postrádal klid a s přehledem bránící Brňané si těsné vítězství uhlídali. Naopak v poslední minutě ještě mohl přidat druhou branku Kubáň, jenž ale trefil jen brankáře Baránka do hlavy.

FC Tescoma Zlín - 1. FC Brno 0:1 (0:0)
Branka: 59. Kroča vlastní. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták. Bez karet. Diváci: 3102.
Zlín: Baránek - Čelustka, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil (46. Vrtělka), Šmahaj, Zúbek (68. Elšík), Malár (77. Baranayi) - Žůrek, Vyskočil. Trenér: Hoftych.
Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Dvorník, Siegl - Pavlík, Polách (17. Kubáň), Večeřa, Střeštík (74. Baláž) - Besta (87. Wagner), T. Došek. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: