Hlavní obsah

Olomouc - Budějovice 1:0V Olomouci se loučili trenéři, Sigma porazila Budějovice 1:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Schulmeister 1 : 0

OLOMOUC

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili v posledním ligovém dějství České Budějovice 1:0 brankou Vojtěcha Schulmeistera a před diváky si alespoň trochu vylepšili svůj obraz, pošramocený třemi porážkami za sebou. V utkání se loučili trenéři na obou stranách.

Článek

Domácí klub se už před zápasem oficiálně rozloučil jak s Martinem Pulpitem, jehož odvolal na konci dubna, tak s Jiřím Fryšem, který ho nahradil. Nového trenéra hanácký klub představí 28. května. Také Jihočeši už dopředu oznámili změnu na lavičce, takže František Straka je v sobotu vedl naposledy.

Moc důvodů ke spokojenosti neměl. Už v prvním poločase měli domácí navrch a chyběla jim jen přesnější koncovka. Hru tvořil Onofrej, ale Melinho a Janotka nedokázali z jeho dobrých přihrávek překonat brankáře Kučeru. Jihočeši zahrozili v prvním poločase jednou. Plocek vysunul Svátka, toho však stačil v gólové pozici odzbrojit obránce Hudec.

Ve 30. minutě byl českobudějovický brankář již překonán, ale Melinhovu střelu zastavila tyč. Další možnost změnit skóre měl ve 37. minutě Janotka, v samostatném úniku však nevyzrál na Kučeru.

Výkon hráčů ve druhém poločase divákům ukazoval, že hrají 11. a 12. tým tabulky. Nikdo nedokázal vymyslet kloudnou akci a hra se odehrávala uprostřed hřiště. Po hodině hry se začal ozývat pískot prořídlých tribun.

Hanáky nakonec vysvobodil brankář hostí Kučera, když v 68. minutě minul dlouhý centr a pro útočníka Sigmy Schulmeistera bylo jednoduché dopravit míč do prázdné branky. Zápas se potom v poklidu dohrával. Jen v 87. minutě vyděsil domácí stoper Horejš, ale hlavou v pádu minul branku. Sigma už své hubené vítězství pohlídala.

Olomouc - České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 68. Schulmeister. Rozhodčí: Matějek - Kordula, Lakomý. ŽK: Mrkvička (Č. Budějovice). Diváci: 2916.
Olomouc: Drobisz - Randa (62. Jindřišek), Škerle, Hudec, Heidenreich (80. Kazár) - Janotka, Kaščák (52. Rýdel), Onofrej, Bajer - Melinho - Schulmeister. Trenér: Fryš.
České Budějovice: Kučera - Plocek, Horejš, Homoláč, Žižka - Peroutka (80. Dolejš), Hílek, Mezlík, Vozábal - Svátek, Ondrášek (36. Mrkvička). Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: