Hlavní obsah

Kapitán Brabec: Oslavy budou velké

PRAHA

Dlouhých dvanáct let čekali fotbalisté pražské Slavie, než si budou moci vítězně zakřičet: ´Mistři, mistři!´ V sobotu se tohoto opojného pocitu dočkali. Pohár pro vítěze převzal kapitán Erich Brabec a oslavy vypukly naplno. „Jsem na tým hrdý, celý mančaft si to zaslouží, stejně tak jako fanoušci,“ řekl šťasný Brabec.

Článek

Brabce a jeho spoluhráče nyní čekají bouřlivé oslavy. „Bude to velké. Dnes můžeme porušit životosprávu,“ těší se Brabec. Zároveň dodal, že poslední krok je opravdu nejtěžší: „Nechtěli jsme udělat chybu. Je to pro nás i poučení do budoucna. Poslední zápasy bychom měli zvládat lépe.“

Po utkání také poděkoval fanouškům, kteří při týmu stáli celou sezónu. „Doufám, že nás to nakopne, a že znovu postoupíme do Ligy mistrů, věřím, že se v Edenu budou hrát velké zápasy,“ řekl Brabec.

Šťastný byl i Vladimír Šmicer, pověstné štístko českého fotbalu. „Jsem moc rád, že se nám to podařilo. Je to pro mě třetí titul v kariéře a stavím ho hodně vysoko,“ nechal se slyšet Šmicer a v žertu dodal: „Kluci říkali, že toho ještě moc nevyhráli. Odpověděl jsem jim, že ani nevím, kam to dám, že už na ty trofeje nemám místo. Trošku jsem je hecoval a dobře to dopadlo.“ Šmicer si byl vědom toho, že sezóna nebyla lehká. „Měli jsme i trošku štěstí. Víme, že pokud se chceme zlepšovat, tak že musíme makat ještě víc,“ dokončil.

Nadšení bylo cítit i z Daniela Pudila, střelce druhé slávistické branky. „Na lavičce je to horší než na hřišti, člověk to nemůže vůbec ovlivnit, byly to hrozné nervy,“ řekl Pudil, pro kterého to byl už druhý titul v české nejvyšší soutěži. Ten první získal ještě v dresu Liberce.

„Je to stejně krásný pocit jak v Liberci, ale ve Slavii to bylo těžší, protože tady je na hráče vyvíjen mnohem větší tlak,“ porovnal Pudil. Nakonec chtěl poděkovat kouči Brücknerovi za to, že ho nominoval na reprezentační kemp před mistrovstvím Evropy v Rakousku a Švýcarsku. „Tím gólem bych chtěl také ještě poděkovat fanouškům za podporu, kterou nám celou sezónu dávali."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články