Hlavní obsah

Liberecká policie vyšetřuje sedm fanoušků Sparty

LIBEREC

Kvůli výtržnostem v průběhu fotbalového utkání Slovanu Liberec se Spartou Praha vyšetřuje liberecká policie sedm sparťanských fanoušků. Dva jsou podezřelí z trestných činů, další se podle policie dopustili přestupků. Případy se zatím dokumentují, žádné obvinění dosud nepadlo, řekla v sobotu ČTK liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Článek

Z poškozování cizí věci je podle Suchánkové podezřelý fanoušek, který prokopl jednu ze vstupních bran a způsobil na ní škodu za 5000 korun. Další z rowdies je vyšetřován kvůli světlici, kterou ve sparťanském sektoru zapálil a na sedačkách způsobil škodu za 15 000 korun. "Je podezřelý z výtržnictví a poškozování cizí věci," upřesnila Suchánková. Další fanoušci jsou vyšetřováni kvůli lomcování branou, což je ale kvalifikováno jenom jako přestupek.

Podle mluvčího FC Slovan Liberec Lukáše Váni napáchali sparťanští fanoušci na stadionu škody za zhruba 25 000 korun. "Za to, že nejsou větší, vděčíme aktivnímu zásahu policie, která část fanoušků vyvedla a dalším zabavila spoustu pyrotechniky a dalších věcí," řekl ČTK Váňa.

Liberecký klub má z minulosti s řáděním fanoušků špatné zkušenosti, nejhůře dopadl před dvěma lety po finálovém utkání Poháru ČMFS mezi Baníkem Ostrava a právě Spartou. Tehdy fotbaloví chuligáni napáchali na vybavení stadiónu škody za 1,2 miliónu korun. "Tehdy ale řádili fandové Baníku," dodal Váňa.

Kvůli utkání Liberce s pražskou Spartou byla v pohotovosti stovka policistů, které posílily desítky těžkooděnců z Liberce, Děčína, Jablonce a České Lípy a také policisté z doprovodu vlaků. Policisté se celou dobu snažili zabránit střetu mezi fanoušky. "Ty pražské po skončení zápasu doprovázeli až na vlaková a autobusová nádraží, aby zabránili dalším výtržnostem," řekla Suchánková.

Reklama

Související témata: