Hlavní obsah

Jun: Být s 53 body pátý je strašně smolné

Fotbalový útočník Tomáš Jun si v posledním utkání 30. kola Gambrinus ligy v teplickém dresu proti Kladnu možná na dlouho zahrál naposledy na českém trávníku. Severočeši sice zápas vyhráli 1:0, ale bývalý sparťanský forvard musel s posledním hvizdem přemýšlet, co dál. Na severu Čech mu končí hostování z tureckého Trabzonsporu, kde má sice ještě dva roky smlouvu, o návrat ovšem zájem nemá. „Určitě se mi tam nechce,“ odpověděl jasně po utkání Jun.

Článek

Jak hodnotíte zápas proti Kladnu?

Těžko se to hodnotí. Pro nás jsou důležité tři body, ale herně to nebyla žádná sláva. Počasí bylo příšerné, celý týden pršelo a během rozcvičky se to najednou změnilo a byla strašná výheň. Mně osobně se v tom hrálo hodně těžko, špatně se mi dýchalo, ale na to se nechceme vymlouvat. Výkon mohl být lepší. Bylo důležité rozloučit se s koncem ligy třemi body.

Nakonec jste obsadili ale až páté místo.

Celkově jsme získali 53 bodů. To je v této sezóně pouze na páté místo, což si myslím, že je velká smůla. V předchozích sezónách by to byl minimálně boj o nejvyšší příčky.

Podepsalo se na vašem výkonu v zápase jen počasí nebo vám docházela energie s koncem ligy?

Síly mi docházeli už ve dvacáté minutě. Mně osobně zápas moc nevyšel, nebyl jsem ve své kůži.

Asi vás hodně mrzí, že z umístění v lize nedosáhnete na Pohár UEFA?

Všechno je ještě čerstvé, je brzy to hodnotit. Být s 53 body pátý, je strašně smolné.

Berete Pohár Intertoto jako náplast a šanci dostat se do Poháru UEFA?

Každý pohár je dobrý. Lepší než nehrát nic, je to pořád evropský pohár a vede z toho cesta do Poháru UEFA.

Pokračoval byste v Teplicích rád i v nové sezóně?

Sezóna teď teprve skončila. Budou probíhat různá jednání. Bude dovolená, kde si chci odpočinout. Pak uvidíme, jak to dopadne.

Jaké šance dáváte tomu, že zůstanete?

Šance jsou padesát na padesát. Teplice o mě projevily zájem. Teď bude záležet na jednáních s Turky, jak se kluby dohodnou.

Jste spokojený s jarní částí, kterou jste tady odehrál?

Dá se říci, že jsem pořádně nehrál zhruba dva roky. Přišel jsem sem hlavně proto, abych hrál, to se mi podařilo. Odehrál jsem všech čtrnáct zápasů, dal jsem v nich čtyři branky. Určitě to mohlo být o hodně lepší.

Jste s počtem vstřelených gólů spokojený?

Na útočníka je to průměr. Jsem hlavně rád, že jsem hrál. Pozoroval jsem na sobě vzestupnou tendenci, i když teď to nebylo ono.

Do Turecka byste se asi vracet nechtěl?

Určitě se mi tam nechce. Mám tam ještě dvouletou platnou smlouvu, bude záležet na jednáních, která se povedou. S manažerem jsem o tom ještě nemluvil, myslím si ale, že budou i nějaké jiné nabídky než z Teplic a Turecka.

Reklama

Související témata: