Hlavní obsah

Sparta o novém kouči sice mlčí, ale jedná

PRAHA

Vedení fotbalové Sparty zatím mlčí o jménech kandidátů na místo trenéra uvolněné Michalem Bílkem. Přitom je veřejným tajemstvím, že letenští funkcionáři už oslovili několik kandidátů, ale...

Článek

„Zatím nemůžeme říct nic konkrétního. Jednat budeme skutečně až po sezóně,“ sdělil tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava.

Nejčastěji skloňovaný Ivan Hašek je v Dubaji, kde jedná o prodloužení svého působení u klubu Al Ahlí. Finanční nabídka Sparty by té dubajské ani zdaleka nemohla konkurovat.

Vítězslav Lavička na dotaz Práva, zda jedná se Spartou, odmítavě zavrtěl hlavou. I kdyby jednal, ctí dohodu s partnerem a do oficiálního oznámení z něj nedostanete ani slovo. Navíc je vázán u reprezentace do 21 let a patří ke kandidátům na místo kouče u Atýmu po Brücknerovi.

Volný je Straka, byť má několik nabídek ze zahraničí

Jozef Chovanec převzal mužstvo na dva poslední jarní zápasy a dál... „Neuvažuji o návratu na trenérskou dráhu,“ řekl hned po převzetí týmu prezident Sparty. Volný je František Straka, byť má několik nabídek ze zahraničí, jak sám říká. Otázkou je, zda by chtěl vůbec spolupracovat s Danielem Křetínským, nejvyšším sparťanským bossem, který ho v prosinci 2004 vyhodil. Zájem by musel být oboustranný a hodně silný.

Dušan Uhrin mladší trénuje v Rumunsku, kde má úspěchy a také platnou smlouvu. O zahraničním trenérovi Sparta neuvažuje, stejně jako o návratu Jaroslava Hřebíka nebo o příchodu dalšího fotbalového „vědátora“ Josefa Csaplára. Nabízí se však i jiná varianta. Sparta byla první ligovou trenérskou štací Jozefa Chovance a vyhrál s ní hned titul, Ivan Hašek tuto první příležitost u prvoligového týmu proměnil ve dva tituly. Proč to do třetice nezkusit například s dvojicí kovaných sparťanů Horstem Sieglem a Jiřím Novotným, který se vrací z Ružomberoku...

Reklama

Související témata: