Hlavní obsah

Vlček převzal v Edenu mistrovskou medaili

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie Praha v pondělí v Edenu oficiálně předalo mistrovské medaile a trikoty, které měli na sobě hráči při předávání poháru pro vítěze Gambrinus ligy, svým podzimním oporám Stanislavu Vlčkovi a Michalu Švecovi. Oba dva se v první části sezóny svými výkony podíleli na úspěchu, na který Slavia čekala dvanáct let.

Článek

„Tahle sezóna se může do historie Slavie zapsat zlatým písmem. Postoupili jsme do Ligy mistrů, postavili nový stadión a v sobotu jsme získali titul. Největší dík patří realizačnímu týmu a hráčům, chci jim moc a moc poděkovat. Věřím, že začíná nová éra Slavie,“ řekl na tiskové konferenci generální ředitel klubu Petr Doležal.

Spokojen byl pochopitelně i Tomáš Rosen, člen představenstva klubu. „Tuto sezónu můžeme hodnotit jako mimořádně vydařenou. Vlček i Švec mají svůj podíl na našem úspěchu,“ řekl Rosen. Zvláště Vlček svými góly táhl Slavii na vrchol. Dvěma góly pokořil na Strahově slavný Ajax Amsterodam a poslal sešívané vstříc vytoužené Lize mistrů. V české nejvyšší soutěži stačilo jeho sedm podzimních zásahů na to, aby se stal nejlepším střelcem klubu v sezóně.

S Jarolímem nastal v klubu zlom

Rosen chtěl ještě poděkovat trenéru Karlu Jarolímovi. „Od chvíle, kdy přišel do Slavie nastal zlom v přípravě a ve vedení týmu. V příštím roce chceme uhájit titul a pokusit se zopakovat účast v Champions league,“ doplnil Rosen.

Spokojenost neskrýval ani trenér sešívaných Karel Jarolím. „Je to úžasné. Silnější pocity jsem měl jen po vyřazení Ajaxu a našem postupu do Ligy mistrů, to ve mě zůstane nadosmrti,“ prozradil kouč a pokračoval: „Jsem pevně nohama na zemi. Vím, že hrana mezi úspěchem a neúspěchem je velice úzká a vždycky se to může zvrtnout. Před třemi týdny nás všichni odepisovali, ale my jsme to dokázali otočit.“

Jarolím by se chtěl opět podívat do LM 

I on by si rád zopakoval působení v nejprestižnější klubové soutěži. „Pokud bychom se do Ligy mistrů dostali znova, věřím, že bychom si počínali zkušeněji,“ myslí si Jarolím.

Stanislav Vlček na svůj bývalý klub nezapomněl a pokud měl možnost, každý zápas sledoval. „Jsem šťastný, že to kluci dokázali. Bylo to těžké, ale jinak by nás to tolik netěšilo. Když jsem se dozvěděl, že Slavia získala titul, tak mi vyhrkly slzy. Vzpomněl jsem si na ty tři roky co jsem zde prožil a jsem vděčný za to, že jsem byl u postupu do Ligy mistrů,“ nechal se slyšet reprezentační útočník, který s belgickým Anderlechtem uhrál v lize druhé místo a vyhrál Belgický pohár. „Stando ty máš double, jak pohár tak ligu,“ řekl s úsměvem na tváři Jarolím.

Švece čekají ještě tři tréninky

Nizozemský klub Heerenveen je domovem druhého ex-slávisty, který se zúčastnil tiskové konference, Michala Švece. Pomalu si začíná zvykat na cizí prostředí a čím dál tím častěji se objevuje v sestavě Heerenveenu. „Ze začátku to bylo těžké, hodně jsem se pral s jazykem. Teď už je to o něco lepší, už si něco dokážu s klukama říct,“ doplnil Švec, který se musí vrátit zpět do Nizozemí, protože ho čekají ještě tři tréninky.

Naopak volno už čerpá kapitán Slavie Erich Brabec. „Oslavy byly zasloužené za celou sezónu a myslím, že jsme to oslavili dobře. Ještě nějaké akce proběhnou,“ naznačil Brabec a pokračoval: „Touto vydařenou sezónou jsme laťku nasadili hodně vysoko, teď už bude jen na nás, jestli ji dokážeme překonat.“

Reklama

Související témata: