Hlavní obsah

Lička: Chceme udržet Svěrkoše v Baníku

OSTRAVA

Třetí místo se vstupenkou do poháru UEFA získal Baník hlavně zásluhou výsledků a výkonu na jaře. „Rozdíl mezi podzimem a jarem? Dělá jej pět jmen. Svěrkoš, Otepka, Bolf, Neuwirth a Tchuř. Ti ve druhé polovině soutěže tým táhli,“ prohlásil Verner Lička, generální manažer ostravského klubu.

Článek

Podle Ličky vyspěl Baník pod vedením trenéra Karla Večeři především morálně a mentálně. Už totiž dokáže vyhrát i utkání, v nichž se mu nedaří. Lička při hodnocení sezóny označil za jeden ze zlomových momentů zimní přestávku. „V posledních osmi kolech podzimní části ligy Baník získal jenom deset bodů. Důležité bylo, že vedení nezpanikařilo a dalo kvalitnímu trenérovi i hráčům čas na práci. To se vyplatilo. Na jaře byl tým úplně jiný. Mnohem silnější.“

Lička také upozornil na dlouhou absenci zraněných kvalitních hráčů, kterým se podařilo do mužstva vrátit. „Bolf se mohl zapojit do hry až v průběhu jara a týmu velice pomohl. Potěšil nás uzdravený Neuwirth i nečekaně brzký návrat Lukeše po těžkém zranění,“ zdůraznil.

Každý úspěch přináší zvýšený zájem o hráče, kteří se na něm podíleli. „Výprodej určitě nehrozí,“ slíbil Lička a prozradil, že Baník chce pro příští sezónu udržet i Svěrkoše. „Náš názor může změnit jen lukrativní nabídka z pohledu Baníku i hráče. Rozhodně týmu zajistíme velice kvalitní přípravu ve výborných podmínkách. Chceme úspěšně pokračovat v lize a pokusit se probojovat do základní skupiny Poháru UEFA,“ prohlásil generální manažer z Bazalů.

Ostravští fotbalisté se dnes rozešli na dovolenou, která jim skončí 11. června.

Reklama

Související témata: