Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Zlína Hoftych vidí potřebu provětrat kádr

ZLÍN

Změnit současný kádr na třech až čtyřech místech v sestavě a zlepšit tréninkové podmínky považuje za nezbytné před příští sezónou trenér fotbalistů Zlína Pavel Hoftych. On sám však už u těchto změn zřejmě nebude, protože po devíti letech Zlín opouští a má namířeno do Bohemians 1905.

Článek

Se Zlínem se loučí osmým místem v tabulce, což je třetí nejlepší výsledek klubu v české lize po dvou sedmých místech před čtyřmi a pěti lety. S umístěním v horní polovině tabulky je spokojen. Především pro to, že před sezónou byl Zlín po pracně vybojované záchraně a oslabení kádru považován za jednoho z hlavních uchazečů o sestup.

"Rozhodně se za letošní sezónu nemusíme stydět. Po loňském boji o záchranu jsme se výrazně zlepšili. Nebýt pokažených jarních zápasů v domácím prostředí, mohl být výsledek ještě lepší," řekl Hoftych.

V posledních dvou měsících se Zlín na vlastním trávníku nečekaně trápil. Naposledy porazil začátkem března ve 20. kole doma Plzeň 3:1, od té doby v pěti dalších zápasech nevstřelil před vlastními fanoušky branku a získal pouze dva body za remízy s Viktorií Žižkov a Bohemians.

Chyběli kontstruktivní hráči

"Nedokázali jsme si vytvořit dobré střelecké příležitosti. Částečně to způsobily špatné terény. Chyběli nám i konstruktivní hráči Vidlička a Opiela, kteří po výborně rozehrané podzimní části soutěže odešli. V uplynulé sezóně jsme ale hodně pozměnili herní projev na trávnících soupeře," uvedl Hoftych. Jeho slova potvrzuje pohled do statistik. Letos si Zlín přivezl z hřišť soupeřů 21 bodů, což je víc než za tři předcházející sezony dohromady.

Po podzimu byl Hoftych přesvědčen, že mužstvo může jít ještě výš než na sedmé místo. "Ale máme bohužel špatné tréninkové podmínky. Většinou jsme se připravovali při špatném počasí na umělé trávě nebo na malém hřišti. To je varování pro příští sezónu," řekl Hoftych.

Zlín potřebuje konstruktivního hráče

Kádr podle jeho slov potřebuje získat konstruktivního fotbalistu a posilu na levý kraj zálohy. Zatím se hovoří spíš o odchodech. Smlouva končí Zúbkovi, který pomýšlí na zahraniční angažmá. Hostování vypršelo obránci Pennerovi a také útočníkovi Pacandovi z Brna, na kterého může Zlín uplatnit opci.

"Pacanda dohrává sezónu v naší juniorce, o jeho případné další budoucnosti budeme teprve jednat," poznamenal Hoftych, který bude mít k dispozici po návratu z hostování Baču, Konečníka a zřejmě i Janíčka.

Až do konce května ještě zlínští fotbalisté před dovolenou trénují. Další přípravu zahájí 23. června, o týden dříve čekají hráče lékařské testy. Základ kondiční přípravy je na programu v Luhačovicích, herní soustředění pak začátkem druhé poloviny července v rakouském Kaprunu.

Reklama

Související témata: