Hlavní obsah

Vítězslav Lavička by mohl být novým koučem Sparty

Jan CíchaSport.cz

Nový ročník Gambrinus ligy ještě zdaleka nezačal a už se připravují rošády na trenérských postech. Nového kouče hledají na Spartě, kde těsně před koncem sezóny skončil Michal Bílek. Bez trenéra jsou i v Mladé Boleslavi, Českých Budějovicích, či v Olomouci.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Vítězslav Lavička

Článek

Sparta Praha láká trenéra reprezentační jedenadvacítky Vítězslava Lavičku, který na Letné už v roli hlavního kouče působil. V dubnu 2002 převzal mužstvo po odvolaném trenéru Hřebíkovi. Titul se Spartou nevybojoval a tak po dvou  měsících skončil. Vedení pražského týmu by ho podle všeho na Letné po šesti letech rádo vidělo.

Další změna by mohla nastat v Mladé Boleslavi, kde klubové vedení nepočítá s Karlem Stannerem. Ten v průběhu jara nahradil Zdeňka Ščasného, ale u týmu pravděpodobně nezůstane. Jeho místo by měl zaujmout Pavel Hapal, se kterým vedení klubu intenzivně jedná. „Oficiální informaci o tom, jak jednání s Pavlem Hapalem o jeho trenérském angažmá v Mladé Boleslavi dopadla, neoznámíme dříve než příští týden,“ řekl na webových stránkách klubu Petr Svěcený, šéf klubového marketingu a komunikace s veřejností.

František Straka skončil ve funkci hlavního kouče v Českých Budějovicích. Jeho místo zaujme dosavadní trenér sparťanské rezervy Jan Kmoch. Šestapadesátiletý kouč trénoval především mládežnické týmy a v letech 2002 a 2003 byl oceněn jako Trenér mládeže roku. V arabském klubu Al Wasl dělal asistenta Ivana Haškovi. Českobudějovická štace tak pro Kmocha bude premiérou na prvoligové lavičce.

Nového kouče hledají také v Olomouci. Horkým kandidátem na post uvolněný trenérem Jiřím Fryšem je Zdeněk Psotka. „Na řadě spekulací je hodně pravdy, ale nic nemůžu oficiálně potvrdit,“ řekl pro Sport.cz Jiří Kubíček, místopředseda představenstva olomouckého klubu. „Vše je domluvené, vše je hotové. Známe už kompletní složení realizačního týmu. Tento návrh předložíme představenstvu 28. května. Až to tam bude odsouhlaseno, tak to můžeme zveřejnit, dříve ne,“ poznamenal Kubíček.

Reklama