Hlavní obsah

České Budějovice čeká pod novým koučem soustředění v Rakousku

Pětidenní soustředění v Rakousku bude stěžejním bodem letní přípravy Českých Budějovic na novou sezonu první fotbalové ligy. Dynamo se vedle toho pod vedením nového kouče Jana Kmocha, který nahradil Františka Straku, zúčastní také několika tradičních jihočeských turnajů.

Článek

Českobudějovický kádr se po posledním kole nejvyšší soutěže rozdělil na dvě části. Zatímco většina hráčů, především ti starší a zkušenější, si už užívá dovolenou, někteří ještě pomáhají rezervnímu týmu v závěru třetí ligy. Všichni společně se budou novému trenérovi po několika týdnech volna poprvé hlásit 16. června.

Po dvanácti dnech přípravy převážně v domácích podmínkách čeká České Budějovice první ze tří turnajů, 28. června zavítají do Milevska. Kvalitně obsazené bývá klání v Nové Včelnici, kde se vloni vedle Dynama představily Olomouc, Teplice a Žižkov.

Vrcholem letní přípravy však bude pro třináctý celek uplynulého ligového ročníku soustředění v cizině. Jihočeši plánují v polovině července odcestovat do Rakouska, kde nejspíš sehrají také několik duelů se zahraničními celky. Ještě předtím čeká Kmochovy svěřence atraktivní přípravný zápas s mistrovskou Slavií.

Na stadiónu na Střeleckém ostrově momentálně probíhá několik úprav. Vedle rekonstrukce příjezdové plochy a parkoviště, která začala už na jaře, se pracuje také na novém vyhřívaném trávníku. Hned po posledním domácím utkání zmizel ze hřiště veškerý zelený pažit a také mnoho hlíny. Vyhřívaný trávník by měl být hotový přibližně šest týdnů před začátkem nové sezóny.

Program přípravy Českých Budějovic:
16. června: začátek přípravy,
28. června: turnaj v Milevsku,
2. července: Slavia Praha - České Budějovice,
5. - 13. července: turnaje v Nové Včelnici a Žirovnici,
14. - 18. července: soustředění v Rakousku (nejspíš u Innsbrucku),
26., nebo 27. července: generálka na ligu (soupeř v jednání).

Reklama

Související témata: