Hlavní obsah

Sparta se přiblížila dohodě s Lavičkou

Fotbalová Sparta je stále bez trenéra. Nejžhavějším kandidátem na uvolněný post je bývalý letenský hráč a kouč Vítězslav Lavička. Pětačtyřicetiletý trenér s pražským klubem intenzivně jedná. „Zatím není nic definitivní. Nejpravděpodobnější termín, kdy bychom mohli oznámit jméno nového kouče, je středa,“ řekl Sport.cz Jakub Otava, tiskový mluvčí Sparty.

Článek

Lavička na Letné působil jako hráč i jako trenér. Dělal asistenta Zdeňkovi Ščasnému, Ivanu Haškovi a Jaroslavu Hřebíkovi. Po posledně jmenovaném mužstvo na dva měsíce v roce 2002 převzal. Tým však nedovedl k zisku ligového titulu a s klubem se proto rozloučil.

Jednou z překážek Lavičkova angažmá na Letné je jeho funkce hlavního trenéra u „21“. První místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Vlastimil Košťál má na starosti obsazení pozice kouče u lvíčat. Proto nejprve musí proběhnout schůzka vedení ČMFS se Spartou a s Lavičkou.

Na Letné vše úzkostlivě tají. „Zatím není nic definitivní. Jednání s panem Lavičkou nadále probíhají. Vše by mohlo být uzavřeno už ve středu, ale také třeba v sobotu,“ nechal se slyšet Otava.

Reklama

Související témata: