Hlavní obsah

Trenér Plzně Šilhavý: Chceme hrát minimálně v horní polovině tabulky

S vysokými ambicemi přichází k plzeňským fotbalistům trenér Jaroslav Šilhavý. Současný asistent reprezentačního trenéra a ex-kladenský lodivod chce se svými svěřenci v příštím ročníku Gambrinus ligy okupovat horní příčky tabulky. „Proč se nezařadit na úroveň týmů jako Brno, Ostrava nebo Teplice?“ řekl Šilhavý na sobotní tiskové konferenci, na níž podepsal dvouletý kontrakt.

Článek

Proč jste se rozhodl přijmout nabídku trénovat Plzeň?

Jsem za tuto možnost velice rád, i rodina je spokojená. Moje kariéra začala před třiceti lety právě na tomto stadiónu. Do Plzně jsem se vždycky rád vracel, jsem tu doma.

Kdy jste definitivně západočeským funkcionářům kývl?

S plzeňským vedením se jednal delší dobu a už nějaký týden dozadu jsem se rozhodl. Soustředil jsem se na udržení s Kladnem, odkud jsem mohl odejít s čistým štítem.

S jakým umístěním by bylo klubové vedení spokojené?

Plzeň má ambice hrát minimálně v horní polovině tabulky. Proč se nezařadit na úroveň týmů jako Brno, Ostrava nebo Teplice? Vedení chce do takovéto výzvy jít.

Je to v silách letos devátého celku soutěže? Nehrozí potom výprodej jako po vydařeném loňském podzimu, kdy odešly opory Daněk, Fillo a Jarolím?

Po odchodu zmiňované trojice to trošku skřípalo. Byl jsem ubezpečený panem Křížem (předseda dozorčí rady akciové společnosti FC Viktoria Plzeň - pozn. red.), že to nenastane. Každý odchod bude po dohodě s trenérem. Samozřejmě když bude nějaká hodně lukrativní nabídka, tak se o ní můžeme bavit.

Jakým stylem by se pod vaším vedením měla Plzeň prezentovat?

Kdyby Plzeň předváděla hru jako loni na podzim, tak bych se nezlobil. Záležet bude samozřejmě na tom, jak se podaří tým doplnit. Zatím jsme získali dva hráče a další jsou v jednání. Jména konkrétních posil nebude odkrývat.

Přípravu na nový ročník Gambrinus ligy zahájíte o týden později, než většina prvoligových týmů. V případě postupu české reprezentace do semifinále ME byste u jejího startu nebyl...

Pro klub by to neznamenalo potíže, pracujeme jako tým. V tom by nebyl problém, naopak bychom byli všichni rádi. Klub umožnil dokončit práci u národního týmu, vedení může převzít asistent Vašek Kotal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články