Hlavní obsah

Novým mužem na lavičce fotbalové Mladé Boleslavi je Hapal

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisty Mladé Boleslavi povede v nadcházející sezóně Gambrinus ligy Pavel Hapal, jenž v uplynulém ročníku vedl klub FC Nitra. Ten se mu podařilo dovést na třetí příčku slovenské nejvyšší soutěže. Se středočeským klubem podepsal bývalý hráč Sparty a Bayeru Leverkusen smlouvu na neurčito. „Boleslav jsem viděl v několika utkáních, je tu velice spousta kvalitních hráčů, jestli někdo přijde nebo odejde, je otázkou blízké budoucnosti,“ řekl v úterý novinářům Hapal.

Článek

Hapal střídá na lavičce sedmého celku uplynulého ročníku Gambrinus ligy Karla Stannera. Ten měl sice měl po převzetí týmu bodové úspěchy, vedení klubu s ním smlouvu ale neprodloužilo. Stanner na lavičce Mladé Boleslavi vystřídal v průběhu sezóny Zdeňka Ščascného, jenž po nepřesvědčivých výsledcích týmu podal rezignaci. Bývalý kouč Nitry se mužstva ujme 16. června v den zahájení letní přípravy, jeho asistenty budou Karel Stanner a Oto Brunegraf, který jako kondiční trenér působil s Hapalem v jeho posledním slovenském angažmá.

Hapal bude moci v letní přípravě přivítat také nejlepšího střelce předloňského ročníku Gambrinus ligy Luboše Pecku, jenž v sezóně 2006/07 rozvlnil síť svých soupeřů šestnáctkrát. „Luboši Peckovi skončilo roční hostování v německém klubu Alemania Cáchy, když na něj vedení neuplatnilo opci,“ ozřejmil novinářům tiskový mluvčí FK Mladá Boleslav Petr Svěcený.

Hapal je s podmínkami v Boleslavi spokojen

S podmínkami v městě automobilů je Hapal nadmíru spokojen, prý jsou s těmi v Nitře nesrovnatelné. „Kvality hráčů se nedají srovnat, zde jsou vytvořeny maximální podmínky pro fotbal, což se o Nitře říct nedá. Těžko to srovnávat, česká liga má úplně jinou úroveň, ať už medializací nebo úrovní fotbalu. Musím ale říct, že na Slovensku působí velké množství talentovaných nedoceněných hráčů,“ nezapomněl připomenout nový muž na lavičce středočeského klubu, který velice rád vzpomíná na loučení s fanoušky ve slovenském týmu.

Pavel Hapal má za sebou bohaté fotbalové zkušenosti jak z hráčského působení, tak z trenérského. Jako hráč začínal v Olomouci, postupem času přestoupil do Dukly Praha a Bayeru Leverkusen, odkud odešel do španělského angažmá na Tenerife. Vážné zranění v roce 1996 ho vyřadilo z evropského šampionátu v Anglii. Následně oblékal dres Sparty, aktivní kariéru zakončil v tehdy druholigových Českých Budějovicích.

S trénováním začal Hapal v Opavě, přes trenérské štace ve Zlíně a Baníku Ostrava se dostal do Nitry. S tamním klubem se mu podařilo v uplynulé sezóně skončit na třetí příčce, což je nejlepší umístění klubu v samostatné slovenské lize.

Reklama

Související témata: