Hlavní obsah

Přípravu fotbalistů Teplic ovlivní Pohár Intertoto

TEPLICE

Start v Poháru Intertoto poznamenal program letní přípravy fotbalistů Teplic. Mužstvo se kvůli účasti v letní soutěži sejde už 17. června a vstoupí do ní 5. července buď proti maďarskému Györu, nebo kazašskému Šachťaru Karaganda. Pokud by Severočeši postoupili, může se stát, že úvodní zápas třetího kola sehrají hned po rakouském soustředění proti tamnímu Sturmu Štýrský Hradec, který musí nejprve přejít přes polský Grodzisk.

Článek

Vedle soupeřů v Intertotu budou Tepličtí bedlivě sledovat i výsledky české reprezentace na mistrovství Evropy. Ty totiž budou mít vliv na to, kdy se k mužstvu připojí hlavní kouč a zároveň reprezentační asistent Petr Rada. Pokud by Češi vypadli už ve skupině, Rada by patrně vedl už první trénink, který čeká teplické hráče opět na předměstském stadionku v Proboštově, na němž budou trénovat téměř celý první týden.

Začátek přípravy kopíruje loňský rok i dále. Další týden stráví mužstvo na kondičním soustředění v Modré na Děčínsku, zahraje si i s oběma hostitelskými celky z oblastních soutěží, kondiční soustředění zakončí zápas s Jabloncem.

Bývalý jablonecký kouč Rada ale na zápase možná stále nebude. V případě postupu reprezentace do finále ME by se k mužstvu připojil až na počátku července, jen několik dnů před prvním zápasem 2. kola Poháru Intertoto. Pokud by Teplice uspěly, mohly by si ušetřit cestu za dalším soupeřem. Tím by mohl být Sturm Štýrský Hradec, za nímž by jeli Severočeši přímo z herního soustředění, které by měli absolvovat poblíž. Odvetný zápas mají Radovi svěřenci už naplánovaný i jako předligovou generálku.

Do přípravy by se měla zapojit i řada hráčů, kteří strávili loňskou sezonu na hostování. Informace z klubu zatím hovoří pouze o třech hráčích z Ústí nad Labem - obránci Hanzlíkovi a útočnících Mahmutovičovi a Vondráškovi.

Program letní přípravy FK Teplice:
17. června: zahájení přípravy,
21. června: Proboštov - Teplice (zatím nepotvrzeno),
23. - 28. června kondiční soustředění Modrá (Děčínsko),
24. června: Jiskra Modrá - Teplice (zatím nepotvrzeno),
28. června: Teplice - Jablonec (v Modré, 15:00),
5. července: Teplice - Györ/Šachťar Karaganda (2. kolo Poháru Intertoto, 18:00),
8. července: Teplice - Dukla Praha (v Proboštově, 10:30),
12. července: Györ/Šachťar Karaganda - Teplice(2. kolo Poháru Intertoto),
14. - 18. července: herní soustředění v Rakousku,
15. července: zatím neupřesněný soupeř,
19. července: Sturm Štýrský Hradec/Groclin Dyskobolia Grodzisk - Teplice (případné 3. kolo Poháru Intertoto),
22. července: Teplice - Baník Sokolov (v Blšanech, 16:30),
26. července: Teplice - Sturm Štýrský Hradec/Groclin Dyskobolia Grodzisk (případné 3. kolo Poháru Intertoto, 19:00).

Reklama

Související témata: