Hlavní obsah

Sparta představí Lavičku ve čtvrtek

PRAHA

Fotbalisty pražské Sparty převezme Vítězslav Lavička. Pětačtyřicetiletého kouče v úterý uvolnil fotbalový svaz z funkce trenéra reprezentační jednadvacítky a jeho příchodu do letenského klubu už nic nebrání. V nejbližší době Lavička podepíše se Spartou smlouvu a ve čtvrtek by měl být představen novinářům jako nový trenér.

Článek

Lavička na trenérském postu nahradí Michala Bílka, který byl odvolán před koncem uplynulé sezony po prohře s Ostravou. Ve finále Poháru ČMFS a v posledním ligovém kole v Liberci Spartu dočasně vedl její prezident Jozef Chovanec.

Pro letenské šéfy byl Lavička od začátku volbou číslo jedna, jiného trenéra prý ani neoslovili. O jeho angažmá jednali už několik týdnů, ale uzavření smlouvy komplikoval fakt, že pětačtyřicetiletý trenér vedl národní tým do 21 let. Výkonný výbor svazu však v úterý schválil jeho odchod od jednadvacítky, kde ho střídá Jiří Kotrba.

" Ve středu se odehrají všechna jednání, tiskovou konferenci očekáváme ve čtvrtek," uvedl pro Sport.cz mluvčí Sparty Jakub Otava.

Lavičkovým asistentem bude Michal Zach, s nímž spolupracoval už v Liberci, kde získali titul. Zach upouští trenérskou lavičku v Bohemians 1905, kde jej nahradí Pavel Hoftych.

Ve Spartě prožil Lavička velkou část hráčské kariéry. Posléze na Letné dělal asistenta Ivanu Haškovi a Jaroslavu Hřebíkovi, kterého na konci sezóny 2001/2002 nahradil a tým krátce vedl jako hlavní trenér.

Reklama

Související témata: