Hlavní obsah

Hapal: S Mladou Boleslaví chci atakovat pohárové příčky

S ambiciózními plány se 16. června, v den zahájení letní přípravy, ujme fotbalového mužstva Mladé Boleslavi kouč Pavel Hapal, který v úterý podepsal s vedením středočeského klubu smlouvu na neurčito. V minulé sezóně dovedl k senzačnímu třetímu místu ve slovenské lize Nitru. „Určitě je tady na čem stavět,“ řekl novinářům po svém jmenování Hapal, který je za poslední rok již čtvrtým mužem na lavičce Mladé Boleslavi.

Článek

Proč jste ukončil své angažmá v Nitře už po jednom roce?

Boleslav mi dala příležitost. Myslím si, že každý trenér přemýšlí, co bude v budoucnu. Chtěl jsem jít hlavně do klubu, který má největší ambice, což Nitra nebyla. My jsme udělali ve slovenském fotbale sice velký úspěch, ale takové ambice jako má Bolka, tam nebyly.

Co scházelo Boleslavi v minulém ročníku ligy k lepším výsledkům?

Asi neměla tak kvalitní vstup do ligy jako v předchozích ročnících. Nicméně závěr soutěže se povedl. V pěti zápasech dokonce naplno bodovala. Určitě je tady na čem stavět.

Výběr vašich asistentů byl na vás?

Ano, my jsme se tak domluvili. Chtěl jsem využít Karla Stannera, který má nejbližší zkušenosti s mužstvem. Z Nitry jsem si dovedl kondičního trenéra Oto Brunegrafa, který mi celý rok v Nitře pomáhal mužstvo připravovat. Myslím si, že to bude dobré skloubení realizačního týmu.

Jaké máte plány s týmem v přípravě?

Příprava, co se týká soustředění, byla už nějak předpřipravená. S jedním soustředěním počítáme ve Špindlerově Mlýně a s druhým v Rakousku?

Jaké máte cíle s mužstvem v nové sezóně?

Byl bych rád, kdyby se nám znovu podařilo atakovat pohárové příčky.

Pokud uvažujete o posílení, máte na mysli hráče z Nitry nebo z celé slovenské ligy?

Myslím si, že portfolio hráčů na Slovensku je velké, samozřejmě s Nitrou mám ty největší zkušenosti. Při výběru možných posil jsme se ale soustředili i na českou ligu.

Je pro vás ideální čas přijít do Boleslavi nyní, kdy se jí minulá sezóna příliš nepovedla?

Říká se, že je složitější přijít do mužstva, kterému se dařilo, aby se na ten úspěch navázalo. Věřím, že se nám podaří po minulém sedmém místě atakovat ty nejvyšší příčky.

Co říkáte tomu, že jste v týmu čtvrtým trenérem za rok?

Je to sport, je to fotbal. Myslím si, že to k tomu patří. Za každý neúspěch musí nést někdo zodpovědnost. Mladá Boleslav má cíle stanovené hodně vysoko a asi právě proto tady ti trenéři končili.

Reklama

Související témata: