Hlavní obsah

Do Plzně míří Gruzínec Tatanašvili i Hochmeister z Liberce

PLZEŇ

I další sezonu stráví liberecký fotbalový obránce Radek Hochmeister na hostování. Urostlý obránce se ve čtvrtek dohodl na ročním angažmá s Viktorií Plzeň, v níž se potká opět s trenérem Jaroslavem Šilhavým, pod nímž už hostoval loni v Kladně. Západočeský klub má také blízko k dohodě s gruzínským útočníkem Dimitrijem Tatanašvilim.

Článek

Univerzál Hochmeister by měl především zpevnit defenzivu Viktorie. "Sledovali jsme ho již delší dobu, ale to, že byl na seznamu trenéra Šilhavého, sehrálo velkou roli," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Adolf Šádek.

Pětadvacetiletý hráč má na svém kontě už 103 ligových zápasů, ale nikde se nedokázal usadit nastálo. Vyrostl sice ve Spartě, ta jej ale v lednu 2005 pustila do Liberce. Ani tam se mu příliš nevedlo a hostoval již v Olomouci a Kladně.

Hochmeister není první letní posilou Viktorie. Do Plzně už přišla i dvojice útočníků, ze Sokolova sedmadvacetiletý Jiří Mlika a z Ameri Tbilisi o tři roky mladší Dimitrij Tatanašvili. Podle informací z klubu by se mělo jednat o hráče širšího kádru gruzínské reprezentace. Tatanašvili by měl v nejbližších dnech podepsat tříletou smlouvu.

Reklama

Související témata: