Hlavní obsah

Fotbalista Pudil má namířeno do belgického Genku

Fotbalový reprezentant Daniel Pudil prý míří do Racingu Genk. Podle listu Het Belang van Limburg má desátý tým uplynulého ročníku belgické ligy jeho přestup ze Slovanu Liberec oznámit v úterý na tiskové konferenci.

Článek

Pudil letos získal se Slavií mistrovský titul, ale před další sezónou se měl vrátit z hostování do Liberce, protože pražský klub na něj neuplatnil opci. Od listopadového příchodu do Slavie vynechal dvaadvacetiletý záložník jen tři ligové zápasy a k titulu přispěl čtyřmi góly. Dostal se i do reprezentačního týmu a o účast na mistrovství Evropy přišel jen proto, že si zlomil záprstní kůstku.

Hráčův manažer Ondřej Chovanec zprávu o Pudilově odchodu do Genku popírá. "O ničem nevím, žádná jednání s Genkem neprobíhají. Pudil končí dovolenou a v pondělí nastupuje do přípravy Liberce," řekl ČTK Chovanec. Liberecký manažer Josef Jinoch už tak kategorický nebyl. "V pondělí u nás Pudil začíná přípravu fyzickými testy. Zájem Genku jsme zaregistrovali a ve fotbale se za dva dny může změnit hodně," uvedl Jinoch.

Belgický deník poukazuje na to, že Pudil není "zrovna jednoduchá povaha". List připomíná, že některá česká média v souvislosti s jeho zraněním spekulovala o tom, že si jej přivodil ve rvačce, namísto v posledním ligovém utkání, jak zní oficiální verze.

V nejvyšší české soutěži odehrál Pudil 102 zápasů a dal 14 gólů. V národním týmu debutoval loni v únoru právě v Belgii, kde čeští fotbalisté zvítězili v přípravě 2:0. Dosud si zahrál ve třech zápasech a loni v evropské kvalifikaci proti Kypru dal svůj první reprezentační gól.

V Genku má být Pudil čtvrtou posilou pro příští sezonu. Do klubu míří také další reprezentanti Slovák Adam Nemec ze Žiliny a Maďar Dániel Tőzsér z AEK Atény. Obranu posílí Brazilec Joao Carlos.

Genku minulá sezona nevyšla, ale jinak patří k nejúspěšnějším belgickým klubům poslední doby. V letech 1999 a 2002 vyhrál ligový titul, v roce 1998 a loni skončil druhý. Před šesti lety Racing postoupil přes pražskou Spartu do hlavní soutěže Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: