Hlavní obsah

České Budějovice zahájily přípravu s několika novými hráči

ČESKÉ BUDĚJOVICE

S několika novými hráči, kteří by se v nejbližších dnech mohli definitivně stát posilami pro nadcházející sezónu, vstoupili do letní přípravy fotbalisté Českých Budějovic. Nástupce Františka Straky na trenérské lavičce Jan Kmoch přivítal po dovolené 26 hráčů, s nimiž v pondělí odpoledne absolvoval úvodní trénink.

Článek

K jihočeskému týmu se postupně připojí až deset nových hráčů, přičemž s čtyřmi z nich už je klubové vedení předběžně dohodnuto a zbývá dořešit jen formality. Z Mladé Boleslavi mají do Českých Budějovic namířeno záložníci David Vaněček a Jan Riegel, do středové formace by Jihočeši rádi získali také teplického Petra Benáta.

Na zkoušce z třetiligového Vyšehradu je útočník Patrik Zajac, v týdnu by měl dorazit levý záložník Lukáš Vido ze slovenského Lučence. Z Liberce se na jih Čech pravděpodobně budou stěhovat Litevec Tomas Radzinevičius a Brazilec Hudson, jeho krajan Edison Roberto Pires se k týmu připojí na testy ve čtvrtek.

Českobudějovičtí definitivně získali záložníka Pavla Mezlíka, na něhož uplatnili opci. Zadní řady by mohl vyztužit bek Martin Knakal, který naposledy oblékal dres Bohemians 1905. Jeho získání ale komplikuje fakt, že stále patří řeckému celku Xanthi.

Přípravy se zúčastní 36 hráčů

První část týmu se sešla v pondělí, zbývající hráči se připojí příští pondělí. Někteří z nich ještě dohrávají ČFL. "V průběhu příštího týdne se přidá dalších deset hráčů, celkem zahájíme přípravu s 36 hráči," řekl novinářům Kmoch.

Dnes po obědě poprvé předstoupil před nové svěřence, od tří hodin už vedl první trénink. Hráči se při něm hned dostali k míči. "Fotbal je hra s míčem. Od prvních tréninků sice bude nabírat kondici, ale všechno bude spojené s míčem," podotkl Kmoch, který prý před příchodem na jih Čech odmítl nabídku ze Saúdské Arábie.

Příští týden čekají Dynamo lékařské testy, první přípravné zápasy absolvuje 28. června na turnaji v Milevsku, kde se střetne s domácím výběrem a Viktorií Žižkov.

Reklama

Související témata: