Hlavní obsah

Gólman Blažek se vrací z Norimberku do Sparty

PRAHA

Český reprezentační gólman Jaromír Blažek opouští z německé bundesligy sestupují Norimberk a vrací se do Sparty, kde s vedením klubu v úterý podepsal dvouletý kontrakt s roční opcí. „Sháněli jsme spolehlivého zkušeného gólmana, tato varianta se nabízela, když Norimberk sestoupil,“ řekl Sport.cz tiskový mluvčí letenského klubu Jakub Otava.

Foto: ČTK

Fotbalový brankář Jaromír Blažek

Článek

Ve Spartě před začátkem přípravy k velkým rošádám na brankářském postupu už nedojde. Po příchodu Blažka je na spadnutí jen odchod Tomáše Poštulky, který by měl v úterý podepsat smlouvu s plzeňskou Viktorií. „Brankářů před přípravou máme hodně, když k Blažkovi, Grigarovi a Kozáčikovi připočítáme ještě Zicha a Švengera, kteří s námi přípravu začnou, plyne z toho, že už se o žádném dalším příchodu gólmana jednat nebudeme,“ doplnil Otava.

Jestli Blažek přichází na Letnou na pozici jedničky, ze které Spartu před rokem opouštěl, tiskový mluvčí loňského vicemistra potvrdit nechtěl. „Bude mít stejnou výchozí pozici jakou mají zbylí gólmani v kádru,“ řekl jasně Otava s tím, že letní příprava mužstvu začíná ve čtvrtek setkáním na stadiónu, v poslední pracovní den by pak měla pokračovat standardním tréninkovým procesem.

Když už se na Letné Blažkovo jméno v minulém týdnu ohledně jeho možného příchodu často skloňovalo, sám brankář na evropském šampionátu neměl tušení, že by od příští sezóny mohl oblékat znovu dres Sparty. „Vůbec jsem o tom neslyšel," řekl tehdy z dějiště šampionátu českým novinářům na dotaz ohledně svého návratu do letenského klubu.

Reklama

Související témata: