Hlavní obsah

Teplice zahájily přípravu, kterou ovlivní Intertoto i trenér Rada

I s hlavním trenérem Petrem Radou a útočníkem Tomášem Junem v úterý zahájili přípravu na nový ročník fotbalové ligy hráči Teplic. Po úvodním srazu zamířil sedmadvacetičlenný kádr na předměstí Proboštov, kde si již tradičně odbyl úvodní trénink. Ten se ale už netýkal záložníka Petra Benáta, který stojí podle informací ČTK těsně před přestupem do Českých Budějovic.

Článek

"První trénink je spíš seznamovací, aby se do toho hráči dostali, odpoledne je vezmu už do lesa," prohlásil po tréninku Rada. K dispozici měl kompletní kádr i se všemi rekonvalescenty, jen Štohanzla nepustil na hřiště poraněný kotník. Osmnáctou sezónu v Teplicích začal i pětatřicetiletý veterán Pavel Verbíř.

Severočeský klub má letos přípravu dvojnásob ztíženou. Pokud by klub musel cestovat k zápasu 2. kola Poháru Intertoto do Kazachstánu, musel by zrušit herní soustředění v Rakousku. Navíc hráči ani nevědí, kdo je v pohárových zápasech povede. Trenér Rada totiž možná na konci června převezme národní tým, což by znamenalo změnu i v Teplicích. I proto se nikdo v klubu nechce zatím pouštět do větších hráčských přesunů.

Vydělávají na tom mladí odchovanci. Trenéři si vytáhli do přípravy tři vlastní dorostence i čtyři hráče, kteří hostovali v druholigovém Ústí nad Labem. A mladíci se zřejmě budou chtít šance chytit. Už v úterním tréninkovém zápase na 2x25 minut byl hodně vidět například ofenzivní záložník Martin Jindráček či jeho kolega z dorostenecké zálohy Radim Breite. A také bosenský útočník Aidin Mahmutovič, který nejen vizáží připomíná Martina Fenina.

Vieira, Rilke a Kroupa v Teplicích končí

Mladí zřejmě dostanou prostoru dost, protože klub udělal v létě menší čistku mezi hráči druhé garnitury. "Vieira, Rilke i Kroupa si mohou hledat angažmá, skončily jim smlouvy," uvedl teplický mluvčí Petr Heidenreich. Smlouva vypršela i brankáři Patriku Kolářovi a stoperu Vlastimilu Ryškovi, kteří se shodně již několik let potýkají s choulostivými koleny. A do Českých Budějovic má namířeno záložník Benát.

Jisté není ani další působení útočníka Juna. "Hostování mám do 30. června, co bude pak, to netuším. V jednání žádný posun není," pokrčil rameny Jun, který stále patří Trabzonsporu. Teplice na něj mají opci a hodlají ji uplatnit, ale vyloučen není ani odchod úplně jinam. "Jen kdyby přišla nějaká opravdu lukrativní nabídka. Nějaké náznaky sice jsou, jenže zatím to není nic, kam bych měl chodit," prohlásil Jun, který by pod Krušnými Horami rád zůstal.

Vedle nabírání kondice čeká Teplické v tomto týdnu i první zápasové rozptýlení. Místo původně avizovaného Proboštova se ale nakonec představí na půdě jiného celku oblastního přeboru - v Litoměřicích.

Reklama

Související témata: