Hlavní obsah

Sparta nahání posily: hostovat přicházejí Had a Kučera

Čtrnáctinásobný slovenský fotbalový reprezentant Marián Had se stal další posilou Sparty Praha. Pětadvacetiletý obránce přichází na roční hostování z Lokomotivu Moskva, kam přestoupil před dvěma a půl lety z Brna. Mezitím ale hostoval také ve Sportingu Lisabon. ČTK o tom ve středu informovali sparťanský mluvčí Jakub Otava a hráčův manažer Dalibor Lacina. Letenskou obranu posílí i stoper Štěpán Kučera, který působil v Bruggách, kam odešel právě ze Sparty.

Článek

Podle Otavy se Had zúčastní již čtvrtečního zahájení přípravy. "Jednání mezi kluby proběhla hladce," dodal mluvčí. Podle Laciny bere fotbalista další změnu dresu jako velkou šanci navázat na dřívější reprezentační výkony. "Marián se do Sparty moc těší a toto angažmá samozřejmě bere jako velkou výzvu," uvedl Lacina.

Levonohého beka přivádí sparťanské vedení podle všeho jako náhradu za Michala Kadlece, o kterého se ucházejí německé a ruské kluby. Had odešel z Brna do Ruska v listopadu 2005 poté, co si ho tamní funkcionáři vyhlédli v utkáních slovenské reprezentace. Brno podle tehdejších spekulací vyinkasovalo dva milióny eur a přestupu se nijak nebránilo.

Kučera bude na Letné hostovat rok

Jenže Had neprožil v Rusku zcela ideální časy, loňský rok dokonce strávil na hostování ve Sportingu Lisabon. Teď se vrací do české ligy, z níž se odrazil k dalším zahraničním angažmá; v české soutěži nasbíral před svým odchodem 24 startů, za národní tým nastoupil k 14 utkáním.

Dalším defenzivním hráčem, jehož příchod na Letnou už je dotažený do konce, je Kučera. "Už jsme dohodnuti, Bruggy s hostováním souhlasí, takže zbývají jen poslední formality," potvrdil Sportu.cz manažer Pavel Zika.

Štěpán Kučera odešel do FC Bruggy právě ze Sparty, kde odehrál jen půl sezóny, na Letnou se nyní vrací na roční hostování.

Reklama

Související témata: