Hlavní obsah

Ostrava dotáhla Střihavkův příchod, Magera míří do Temešváru

Vedení fotbalistů Ostravy dotáhlo do konce příchod útočníka Davida Střihavky, který další sezónu odehraje v Baníku na hostování. Účastník Poháru UEFA se však bude muset obejít bez svého druhého nejlepšího střelce Lukáše Magery, který odchází za českým koučem Dušanem Uhrinem mladším do rumunského celku Politehnica Temešvár.

Článek

První větší transakce přestupového léta na Bazalech je v podstatě uzavřena. Reprezentačního útočníka Václava Svěrkoše však v odchodu předběhl kolega z útoku Magera, jenž ve středu odletěl do Rumunska doladit kontrakt. Zbývají formality, rumunský klub by měl transfer oficiálně potvrdit ve čtvrtek.

"Je to na něm. Jestli se dohodne, za služby, které odvedl pro Baník, mu nebudeme v odchodu bránit," řekl ČTK předseda představenstva Tomáš Trucha. Podle dobře informovaných zdrojů by měl ostravský klub za hráče utržit částku převyšující milión eur.

Vytáhlého útočníka a autora devíti branek v uplynulé sezóně do Temešváru zlákal kouč Uhrin, který měl o Mageru vážný zájem ještě v dobách svého působení v Mladé Boleslavi. Slezský klub tehdy nabídku ligové konkurence smetl ze stolu.

Připravena náhrada za Svěrkoše

Magerův post v ostravské ofenzivě zastoupí Střihavka. Baník ve středu s Plzní, která vlastní Střihavkova práva, administrativně doladil jeho návrat na Bazaly. "Půjde prozatím o hostování, ale v klauzuli smlouvy je dohoda, která nás staví do role, že můžeme vyjednávat i o delším angažmá," uvedl pro klubový web generální manažer Verner Lička.

Střihavka chce v Ostravě najít znovu střeleckou pohodu, která mu před rokem zajistila angažmá v druholigovém anglickém klubu Norwich City. Bývalý hráč Sparty však po výměně trenérů ztratil důvěru a v zimě vzal zavděk nabídkou Slavie, ale ani tam vinou opakovaných zdravotních problémů příliš nezazářil.

Jeden velký přestup se Baníku v letní pauze ještě dotkne. Nejlepší ligový střelec Svěrkoš vybírá z několika lukrativních nabídek špičkových ruských a tureckých klubů, jimž Ostrava nemůže konkurovat. Pokud kádr opustí i Svěrkoš, podle zpráv ze zákulisí má vedení Baníku v záloze už připravenou další adekvátní náhradu. "Jednoznačně stále platí, že kádr nechceme oslabit," podotkl Lička.

Reklama

Související témata: