Hlavní obsah

Kalivoda opouští Slavii a míří do Brna

PRAHA

Fotbalový záložník David Kalivoda míří z pražské Slavie do Brna. O příchodu pětadvacetiletého středopolaře na jih Moravy informoval na svém webu brněnský celek, podrobnosti kontraktu by měly být zveřejněny v pátek.

Článek

Kalivoda opouští Slavii poté, co s ní letos získal mistrovský titul. Rodák z Ledče nad Sázavou je s pražským klubem spojen již od svých čtrnácti let, kvůli výkonnostním výkyvům měl ale problémy s udržením v základní sestavě a proto vystřídal již řadu klubů. Podzimní část sezóny 2001/2002 strávil v Blšanech, pak se sice vrátil zpět do Prahy, ale v létě jej čekalo další stěhování do Dolních Kounic.

V lednu 2003 se vrátil opět do Slavie a během následujícího roku a půl odehrál 18 zápasů. Pak byla ale přeřazen do B-týmu a v červenci 2005 odešel na hostování do Teplic. Na severu Čech se však nedokázal prosadit a již po několika dnech byl zpět ve Slavii. Odtud zamířil v zimě na hostování do Viktorie Žižkov a v létě do Horních Počernic. Červenobílý dres začal znovu oblékat v lednu 2006.

Během posledního ročníku první ligy odehrál Kalivoda za Slavii 18 zápasů a vstřelil dva góly. I letos ale střídal světlé okamžiky s méně povedenými momenty a trvalou důvěru trenéra Jarolíma proto nezískal.

Černý puntík dostal například za vyloučení v jarním derby se Spartou, kdy sice dostal svůj tým do vedení, při oslavách ale stáhl dres a po druhé žluté kartě musel předčasně do kabiny. Hned o kolo později zase nedokázal stejně jako Tavares proměnit penaltu v Plzni a Slavia tak ztratila cenné dva body, které pak v ligovém finiši horko těžko doháněla a k titulu jí pomohlo až zaváhání Sparty.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články