Hlavní obsah

Brněnským fotbalistům začala kondičními testy příprava

BRNO

Letní přípravu na novou sezónu zahájí fotbalisté 1. FC Brno oficiálně až v pondělí odjezdem na soustředění ve Velkých Losinách, už ve čtvrtek ale první skupina absolvovala fyzické testy. V pátek bude otestován zbytek týmu a v sobotu sehraje mužstvo exhibiční utkání v Žabčicích při příležitosti otevření tamní nové travnaté plochy.

Článek

Testy kondice absolvují fotbalisté na brněnském velodromu v areálu TJ Favorit. "Mají nám ukázat, jak na tom jsou hráči fyzicky po náročném závěru minulé sezóny a samozřejmě i po dovolených. Kompletní výsledky budu mít k dispozici v pátek odpoledne, abych je o víkendu mohl zpracovat a podle nich budeme u jednotlivců připravovat trénink tak, aby byl co nejefektivnější," uvedl asistent trenéra Uličného Aleš Křeček.

Ze stávajícího kádru se testů neúčastní Aleš Besta, který je po operaci výrůstku na noze, a Martin Kuncl, jenž po zlomenině ještě nemůže nohu plně zatěžovat. "Drobné problémy má ještě Tomáš Okleštěk, ostatní hráči, kteří byli na jaře dlouhodobě zranění, jsou už v pořádku," doplnil Křeček.

V pondělí tým odejede na kondiční soustředění do Velkých Losin. Před zpáteční cestou odehraje 28. června přípravné utkání v Zábřehu na Moravě.

Reklama

Související témata: