Hlavní obsah

Jablonec zahájil přípravu, chtěl by Pavlíka a Vozábala

Do nové sezóny vstoupí fotbalisté Jablonce s novým názvem. Klub se bude jmenovat FK Baumit Jablonec a jeho prvoligový tým ve čtvrtek pod vedením kouče Františka Komňackého zahájil letní přípravu, do níž se zapojilo 27 hráčů.

Článek

Novými tvářemi v mužstvu jsou osmnáctiletý Tomáš Groch z Dvora Králové, z hostování v Čáslavi se vrátil Jan Vošahlík, z Mostu Vlastimil Stožický a zpátky v Jablonci je také Jaroslav Peškar, který se stal mistrem slovinské ligy s týmem Domžale. Naopak do přípravy již nenastoupili Miroslav Baranek a Jaroslav Laciga, kterým skončila smlouva a nová jim nebyla nabídnuta.

Trenér Komňacký by rád získal do kádru Petra Pavlíka z Brna, o přestupu se jedná. "Chtěl by v Jablonci hrát a je to hráč, o něhož hodně stojíme. Jeho univerzálnost ve středu zálohy a obrany by nám mohla hodně pomoci," řekl Komňacký.

Jablonecký kouč by také rád prodloužil hostování Igora Žofčáka ze Sparty. "Taky bychom potřebovali nějakého zkušeného hrotového útočníka. Takového, který by byl okamžitě schopen pomoci. Vymyslím si jméno, třeba Lafatu," dodal Komňacký.

Program přípravy Jablonce:
23.-27. června:
kondiční soustředění (v Jablonci)
28. června:
Teplice - Jablonec (11:00 v Modré)
2. července:
ablonec - Liberec (11:00 v Doubravě)
5. července:
turnaj v Čelákovicích (Slavia, Brno, M. Boleslav)
9. července:
Jablonec - Čáslav (17:00 v Doubravě)
12. července:
turnaj v Hlinsku (Dukla Praha, Olomouc, Hradec Králové),
14.-21. července:
soustředění v Hockendorfu
17. července:
Jablonec - Energie Chotěbuz
20. července:
Jablonec - Dynamo Drážďany
23. července:
Jablonec - soupeř v jednání
27. července:
Jablonec - soupeř v jednání

Reklama

Související témata: