Hlavní obsah

Ostravský útočník Magera podepsal smlouvu s Temešvárem

OSTRAVA

Útočník Lukáš Magera přestoupil z Baníku Ostrava do rumunského celku Politehnica Temešvár, který vede jeho krajan Dušan Uhrin mladší. Podle klubového webu ve čtvrtek pětadvacetiletý fotbalista podepsal smlouvu na tři roky s následnou dvouletou opcí a vyzkouší si první zahraniční angažmá.

Článek

"Nejprve došlo k dohodě mezi kluby a poté velmi rychle přijal kontrakt rumunského celku i samotný Lukáš," uvedl předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.

Pro Baník i Mageru byla nabídka ambiciózního rumunského celku atraktivní, kluby ovšem přestupovou částku nehodlají zveřejnit. Podle dobře informovaných zdrojů by měl ostravský celek za hráče utržit více než milión eur. "Dost důležitou roli sehrál fakt, že v Temešváru trénuje Dušan Uhrin mladší, který Lukáše už před časem opakovaně lákal do Mladé Boleslavi," doplnil Trucha.

Magera odehrál v české lize 110 utkání a vstřelil 21 branek. Místo vysokého odchovance Dolního Benešova získal ostravský klub Davida Střihavku, nyní se čeká, jak se vyvine situace kolem reprezentačního útočníka Václava Svěrkoše.

Reklama

Související témata: