Hlavní obsah

Šmicer rozzlobil kouče Jarolíma. Komentoval Euro, neléčil achillovku

PRAHA

Ještě minimálně šest týdnů léčby. Takový verdikt si vyslechl záložník mistrovské Slavie Vladimír Šmicer po čtvrtečním vyšetření zraněné achillovky v Praze. A trenérovi červenobílých Karlu Jarolímovi se pranic nelíbí, že bývalý reprezentant místo adekvátní léčby přijal místo televizního komentátora na evropském šampionátu.

Článek

„Závěr ligy jsem dohrával se sebezapřením s bolavou achilovkou, chtěl jsem Slavii za každou cenu pomoct. Po zápase s Jabloncem jsem dostal na natrženou achilovku chodící dlahu, která bohužel nezabrala. Po dnešním vyšetření v Praze mám předepsanou pevnou fixaci, která nohu udrží ještě ve větším klidu. Léčba si vyžádá ještě šest týdnů,“ popsal Šmicer na webu Slavie svůj aktuální stav.

Podle Jarolíma by proto bylo lepší, kdyby se zkušený záložník místo cestování po šampionátu více věnoval léčbě. "Když je hráč v takovém stavu, tak je jasně jeho povinností udělat maximum pro to, aby byl co nejdříve zdráv," řekl ve čtvrtek trenér Slavie na setkání s novináři na Švýcarské boudě, kde je tým mistra na soustředění.

"Samozřejmě jsme se o tom bavili, že když bude zdravý a když to bude v rámci jeho volna, tak může (na mistrovství Evropy) jet," uvedl Jarolím. "On ale bohužel zdravý není," dodal slávistický trenér.

Šmicer ale věří, že situace není nijak zlá. „Věřím, že se to zlepší. Konec kariéry rozhodně ještě neplánuji,“ dodal slávistický idol, který se do sešívaného dresu vrátil před minulou sezónou. Vinou několika zranění však odehrál v nejvyšší soutěži jen dvanáct utkání.

Reklama

Související témata: