Hlavní obsah

Kalivoda podepsal v Brně tříletou smlouvu, Pavlík odchází

BRNO

Pětadvacetiletý záložník David Kalivoda v pátek podepsal tříletou smlouvu a po přestupu z pražské Slavie se stal první posilou fotbalistů 1.FC Brno pro nový ročník první ligy. Brněnský tým naopak opouští Petr Pavlík, který odchází do Jablonce.

Foto: www.slavia.cz

Bývalý fotbalista Slavia Praha David Kalivoda

Článek

Kalivoda, jenž s fotbalem začínal v Ledči nad Sázavou, dosud v nejvyšší soutěži odehrál 99 zápasů a nastřílel 11 branek. "Ve Slavii by mi za půl roku skončila smlouva a neviděl jsem zájem o další spolupráci. Takže jsem nabídku Brna přivítal a ani jsem nemusel dlouho váhat nad jejím přijetím. Je to pro mě nová motivace a velká výzva," uvedl hráč po podpisu smlouvy.

Kalivoda přirovnal kvalitu brněnského mužstva ke Spartě a Slavii. "A má velké ambice. Už letos chtělo evropský pohár, což se nepodařilo a já věřím, že ho vybojujeme v nadcházející sezóně," řekl fotbalista, jenž by měl v týmu trenéra Petra Uličného oblékat dres s číslem 25.

V Brně Kalivodu dlouho sledovali

Vlastník klubu Roman Pros prohlásil, že Kalivodův příchod by měl vyřešit problémy s postem pravého záložníka. "Davida jsme měli vytypovaného už dlouho a moc jsme ho chtěli získat. Jsem rád, že se nám to podařilo. Myslím, že je to přesně ten typ, který potřebujeme," uvedl Pros v tiskové zprávě klubu. Dodal, že Brno intenzivně pracuje na získání levého obránce, kterého shání doma i v zahraničí.

Z kádru odešel Pavlík, o kterého velmi stojí Jablonec a přestup je podle brněnských funkcionářů před uzavřením. "Vyhověli jsme mu, protože chce hrát blíž svému novému bydlišti. U nás odvedl cenné služby, takže jsme se snadno dohodli. S fotbalem skončil René Wagner a bude u nás dále působit jako asistent u juniorky," doplnil Pros.

Brno nevyužilo opci na záložníka Lukáše Kubáně, jenž se vrací do druholigového 1.FC Slovácko. Naopak do přípravy s brněnským mužstvem se zapojí útočník Pavel Vrána a obránce Miroslav Král, kteří se vrátili z hostování.

Reklama

Související témata: