Hlavní obsah

Fotbalista Vachoušek má namířeno zpět do Teplic

TEPLICE

Další z velkých návratů zažije česká fotbalová liga. Ofenzivní záložník Štěpán Vachoušek míří z Austrie Vídeň zpět do Teplic, kde před lety nakoukl do velkého fotbalu. Vachouškovi v rakouském klubu končila smlouva, proto odchází do Teplic zdarma jako volný hráč a v nejbližších dnech by měl na Stínadlech podepsat dvouletý kontrakt. Sport.cz to sdělil Vachouškův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Článek

"Právě dolaďujeme jeho kontrakt," uvedl Zíka. Sám Vachoušek přestup do Teplic také vítá. "Teď si ze všeho nejvíc přeju, abych pravidelně hrál a měl klid na fotbal. V Teplicích všechno dokonale znám, navíc v klubu zůstal ředitel Hrdlička a také je tam trenér Rada, kteří mi před lety dali velkou šanci se zviditelnit. To hrálo možná největší roli," řekl ČTK osmadvacetiletý Vachoušek.

V české lize se objeví po pěti letech, které strávil na zahraničních štacích v Olympique Marseille a Austrii Vídeň. V minulých dvou sezónách si ale technický ofenzivní hráč, který před šesti lety jako kapitán dovedl jednadvacítku k titulu mistrů Evropy, hodně vytrpěl a jeho kariéru poznamenaly tři operace kolena. "Ale teď je to už v naprostém pořádku. Poslední měsíc jsem v Austrii tvrdě trénoval a není tam žádný problém," těšil se Vachoušek.

V Teplicích by rád navázal na skvělé období, po němž na začátku roku 2002 odcházel do pražské Slavie za rekordních 35 miliónů korun. Větší suma při přestupu mezi dvěma českými kluby nikdy nepřelétla. "Na Teplice mám jenom krásné vzpomínky, když se mi zase bude dařit, tak nikde není psáno, že se zase nedostanu někam do zahraničí," uvažoval Vachoušek, který má na svém kontě i 23 odehraných zápasů a dvě vstřelené branky v reprezentaci.

Zahrál si také na evropském šampionátu před čtyřmi lety. Naposledy dres národního týmu oblékl před dvěma lety v přípravném utkání v Turecku, pak už jej brzdily problémy s kolenem.

Reklama

Související témata: