Hlavní obsah

Horváth se údajně dohodl se Spartou na odchodu, agent to popírá, klub také

PRAHA

Fotbalista Pavel Horváth odchází ze Sparty, s vedením pražského klubu se údajně dohodl na rozvázání smlouvy. Měl to říci na sobotním zahájení mládežnického turnaje v Dubči. Informaci přinesl server tyden.cz a deník Metro. Ondrej Chovanec, Horváthův manažer, ale pro Sport.cz řekl, že nový trenér Sparty Vítězslav Lavička s Horváthem počítá. Vedení Sparty na přímý dotaz Sport.cz. rovněž popřelo, že by snad chtělo s Horváthem smlouvu rozvázat.

Článek

Horváth svůj úmysl odejít ze Sparty prozradil, když mu novináři položili otázku, zda v příští sezóně získá titul Sparta, či Slavia. "Mně je to celkem jedno, jak to mezi nima dopadne, já totiž ze Sparty odcházím," citoval Horvátha server tyden.cz. Zatím prý však neví, kam zamíří jeho další kroky. "Sám nevím, zrovna se o tom jedná," dodal.

Podle hráčova agenta Ondřeje Chovance ale Horváth na Letné pravděpodobně zůstane: "Máme signály, že nový trenér Sparty Lavička s Pavlem dál počítá. Pokud by se snad někdy v budoucnu cesty Horvátha a Sparty rozešly, museli bychom jednat o ukončení smlouvy, kterou má Pavel ve Spartě ještě rok," řekl pro Sport.cz Chovanec.

"V žádném případě nechceme s Horváthem rozvázat smlouvu. Sportovní vedení pouze vyhodnocovalo současnou situaci v našem hráčském kádru a dalo Pavlovi na srozuměnou, že jeho pozice už nebude taková, jako v předchozích dvou sezónách," odpověděl mluvčí fotbalové Sparty Jakub Otava Sport.cz. na přímý dotaz, zda Horváth na Letné končí a ze Sparty odchází.

"Mluvili jsme s Horváthem a on popírá, že by citovaná slova takto formuloval," dodal Otava, jenž ale přece jen připustil: "Kdyby se objevila opravdu zajímavá nabídka pro Horvátha i pro Spartu, bránit mu nebudeme a můžeme jednat."

Neoficiálně se mluví o zájmu Plzně, kam ho chce nový trenér Jaroslav Šilhavý, který zná Horvátha ze svého působení ve Spartě. Nabízejí se také Teplice, kde již Horváth hrál, či zahraniční angažmá. "Bez angažmá by určitě nezůstal, protože o něj mají zájem kluby v tuzemsku i zahraničí," dodal Horváthův manažer.

O možnosti, že třiatřicetiletý Horváth ze Sparty odejde, se začalo mluvit již na konci uplynulé sezóny, kdy si tvůrce sparťanské hry rozezlil fanoušky. Při finále Českomoravského poháru se pohádal s několika z nich, za což ho v ligové derniéře s Libercem vypískali a vyzvali k odchodu. Hráč celou situaci těžce nesl a přiznal, že o odchodu bude uvažovat.

Horvátha by na postu tvořivého středního záložníka měl nahradit Patrik Berger, který se stal největší letní posilou Sparty.

Reklama

Související témata: