Hlavní obsah

Teplice na úvod přípravy zdolaly Litoměřice 3:0

LITOMĚŘICE

Fotbalisté Teplic zahájili přípravu na novou sezónu výhrou 3:0 nad Litoměřicemi. Tým ze středu tabulky oblastního přeboru vydržel favoritovi vzdorovat celý poločas, ovšem nezvládl úvod druhé půle a už po 40 vteřinách inkasoval po brejku Mahmutoviče. Bosenský útočník si pak premiéru v teplickém dresu osladil ještě jednou brankou v samém závěru.

Článek

Teplice se v Litoměřicích od začátku spíše trápily a proti velmi důrazné obraně se vůbec neprosazovaly. Jedinou výjimku obstaral útočník Jun, v dobré pozici ale trefil jen tyč. Jun však nedohrál ani poločas, když si z jednoho z ostrých soubojů s domácími beky odnesl tržnou ránu na hlavě. "Trošku jsme počítali, že do toho hodně půjdou, podvědomě jsme proto v soubojích asi trochu uhýbali," řekl stoper Jiří Pimpara.

Právě Pimpara dokázal bojovnost domácích trochu otupit. Nejprve se přimíchal do akce, po níž utekl Bosňan Mahmutovič a přehodil brankáře, vzápětí sám hlavou pojistil vedení. Zbytek zápasu už Teplice kontrolovaly, Mahmutovič navíc těsně před koncem utekl ještě jednou, obhodil si i brankáře a s přehledem zavěsil.

"Nemá cenu to hodnotit, šli jsme do toho všichni z plné přípravy, ráno jsme ještě trénovali," uvedl po zápase trenér Teplic Petr Rada. Jeho svěřence teď nečeká nic příjemného. "V pondělí jedeme do Modré na soustředění, bude to asi ten nejdrsnější týden, pak už se musíme chystat na Pohár Intertoto," přiblížil Rada. Přípravu mu komplikují i zranění - Štohanzla stále trápí koleno, Merziče tříslo a Smejkala pata.

Teplický kouč se navíc stále nachází i uprostřed tahanice okolo volby reprezentačního trenéra. "Moc se o to raději nezajímám. Beztak se toho o mně napsalo už hodně, teď by si měli najít jinou kořist. Nevím, jestli je ta kritika cílená, ale je nepříjemná," přiznal nakonec. Až zasedne výkonný výbor, prý si nevezme na hřiště ani telefon. "Ne, nevezmu. Stejně budeme mít asi trénink, který je v tu chvíli důležitější," uvedl Rada.

Litoměřice - Teplice 0:3 (0:0)
Branky: 46. a 89. Mahmutovič, 48. Pimpara. Diváci: 300.
Sestava Teplic:
1. poločas: Belic - Kaufman, Lukáš, Bartoš, Hanzlík - Jindráček, Smola, Sabou, Gašparík - Hesek, Jun.
2. poločas: Slavík - Kaufman, Pimpara, Klein, Rosa - Vondrášek, Breite, Ljevakovič, Verbíř - Mahmutovič, Smíšek. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: