Hlavní obsah

Záložník Riegel přestoupil do Českých Budějovic

Fotbalový záložník Jan Riegel se stal definitivně hráčem Českých Budějovic, kam přestoupil z Mladé Boleslavi. Středočeský klub to oznámil na svých webových stránkách a dohodu v neděli potvrdil i sportovní manažer Jihočechů Roman Rogoz.

Článek

Riegel se stal první oficiálně představenou českobudějovickou posilou pro nadcházející sezónu. Oba kluby se dohodly, že nebudou zveřejňovat délku nového kontraktu. "Riegel podepsal v Dynamu dlouhodobou smlouvu," prohlásil Rogoz.

Odchovanec příbramského fotbalu byl hráčem Mladé Boleslavi od roku 2006. Po svém příchodu však zápolil s dlouhodobých zraněním kolenního vazu a v dresu středočeského klubu zasáhl jen do šesti zápasů. Na jaře ho mladoboleslavský klub poslal na hostování do druholigového Hradce Králové.

"Angažmá v Hradci neberu jako příliš povedené, celé mužstvo nesplnilo cíl postoupit do první ligy. Hradec měl velké ambice, ale sezona skončila tak, jak skončila. Proto jsem rád, že jsem do Budějovic mohl přijít, první liga pro mě bude velkou motivací," řekl sedmadvacetiletý Riegel, který dosud v nejvyšší soutěži nastoupil ke 138 zápasům a vstřelil 12 branek.

Z testů v Českých Budějovicích se naopak vrací mladoboleslavský David Vaněček. Čtyřiadvacetiletý útočník podle Rogoze na vlastní žádost ukončil přípravu v Dynamu, neboť dostal nabídku z druholigového Sokolova. "Své působení ve druhé lize viděl asi reálněji, po dohodě své působení v Dynamu ukončil," řekl sportovní manažer Jihočechů. O Vaněčkově budoucnosti by mělo být jasno v nejbližších dnech.

Reklama

Související témata: