Hlavní obsah

Zlín zahájil přípravu s novým koučem a s útočníkem Kroupou

ZLÍN

Fotbalisté Zlína v pondělí zahájili letní přípravu, přičemž nejpodstatnější změnou po skončení minulého ročníku prošel jejich realizační tým. Nový trenér Josef Mazura si za asistenty zvolil Petra Maléře a Marka Kalivodu. Na úvodním tréninku se sešlo 24 hráčů, první letní posilou je útočník Karel Kroupa: brněnský odchovanec naposledy působil v Teplicích a v Kladně.

Článek

Mazura bude testovat slovenskou trojici Pavol Majerník, Michal Demeter a Juraj Pekár, což jsou vesměs defenzivní záložníci. Majerník přichází z Košic, Demeter z Ružomberku a Pekár z Prievidze. Z hostování se do Zlína vracejí Zdeněk Konečník a Martin Bača.

"Kroupu samozřejmě velmi dobře znám, v Drnovicích jsem ho i trénoval. Je to typ robustního útočníka, vhodného především pro nátlakovou hru. Pro náš tým by měl být přínosem. Slováky si nejprve otestuji a pak se uvidí, zda u nás zůstanou, nebo ne," uvedl Mazura v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK.

Rád by v týmu viděl i záložníka Marka Zúbka, ale zatím není jisté, zda dosavadní opora ve Zlíně zůstane. Zúbkovi končí smlouva a obě strany jednají o dalším postupu. "Já bych samozřejmě takovou osobnost v týmu potřeboval, ale bude záležet hlavně na Markovi, jak se rozhodne. Pokud odejde, určitě najdeme náhradu. Měl by jí být někdo ze slovenské trojice," sdělil Mazura.

Zlínští mají v plánu dvě soustředění. Kondiční začne v sobotu a centrem budou Luhačovice, herní je na programu v rakouském Kaprunu od 14. do 19. července. Jako soupeře pro poslední přípravné utkání zvolil Mazura rezervu Slovácka.

Mazura se do české ligy vrací po ročním působení v Trnavě. V Česku naposledy přivedl Brno na pátou příčku v lize. "Na návrat do české ligy se samozřejmě moc těším a jsem rád, že je to právě Zlín. Je zde kvalitní zázemí pro vrcholový fotbal a také velké ambice. Loni tým skončil osmý a my bychom rádi toto umístění ještě zlepšili," uvedl kouč.

Program přípravných zápasů Zlína:
28. června: modelové utkání mezi hráči A-mužstva,
2. července: Zlín - Dubnica (Bojkovice, 17:00),
8. července: Zlín - Prešov (Val. Klobouky, 17:30),
10. července: Zlín - Ruch Chorzow (19:00),
15. července: Zlín - Swindon Town (v Rakousku),
17. července: Zlín - soupeř v jednání (v Rakousku),
19. července: Zlín - FC Motherwell (v Rakousku),
26. července: Zlín - Slovácko B (19:00).

Reklama

Související témata: