Hlavní obsah

Plzeňské fotbalisty čeká dřina v horách, Šilhavý vyhlíží posily

PLZEŇ

Trenér Jaroslav Šilhavý se už napevno ujal vlády nad plzeňským fotbalovým týmem, s nímž v pondělí absolvoval první trénink. S mužstvem, které zatím získalo čtyři posily, ale v Plzni dlouho nezůstane. Už v úterý vyráží Viktoria na nově zajištěné soustředění do Albertam v Krušných horách, kde budou Západočeši do pátku. V sobotu se Šilhavého tým v první přípravě v Praze utká s mistrovskou Slavií.

Foto: Viktoria Plzeň/Jaromír Pech

René Bolf v souboji s plzeňským Rodriguezem (ilustrační foto)

Článek

Šilhavý věří, že v průběhu přípravy mužstvo ještě doplní nové tváře. Do Štruncových sadů přišli brankář Tomáš Poštulka ze Sparty, defenzivní univerzál Radek Hochmeister z Kladna, útočník Jiří Mlika ze Sokolova a z Ameri Tbilisi nadějný kanonýr Dimitrij Tatanašvili, nejlepší střelec gruzínské ligy.

Kouč Šilhavý věří, že mužstvo ještě další nové tváře doplní. "Není vyloučeno, že by se tu někdo objevil na zkoušku," citovaly internetové stránky klubu Šilhavého, který má nyní k dispozici třicet hráčů.

Kádr hodlá zužovat dvakrát. Nejprve po úvodním přípravném bloku za dva týdny a pak ještě před začátkem první ligy, do níž Plzeň vstoupí zápasem proti své jmenovkyni ze Žižkova. Formu na ligu budou Západočeši ladit v červenci v Rakousku, kde by se 17. července měli utkat i s Birminghamem City, který letos sestoupil z anglické Premier League. Generálkou na ligu pro Plzeň bude 26. července od 17 hodin utkání s kyperským ALKI Larnaka.

Reklama

Související témata: