Hlavní obsah

Fotbalisté Brna odjeli nabírat kondici do Velkých Losin

BRNO

Fotbalisté Brna po fyzických testech a sobotním exhibičním zápase v Žabčicích odjeli nabírat kondici do Velkých Losin. V Jeseníkách budou do soboty trénovat třífázově, na závěr soustředění je čeká přípravný zápas v Zábřehu na Moravě.

Článek

Trenér Petr Uličný sáhl ke stejnému modelu přípravy jako loni. "Máme tam k dispozici dvě travnaté plochy, dvě posilovny, v hotelu Diana kvalitní regeneraci, v zámeckém parku jsou dobré prostory pro výběhy," popsal v pondělním rozhovoru se spolupracovníkem ČTK výhody zvoleného prostředí. Na soustředění mu budou chybět obránce Martin Kuncl a útočník Aleš Besta, kteří se léčí po zranění.

V týmu nastalo několik změn. Odešli Patrik Siegl, Petr Pavlík a Lukáš Kubáň, s aktivním fotbalem skončil René Wagner. Novou tváří je záložník David Kalivoda, který přišel ze Slavie, z hostování se vrátili útočník Pavel Vrána a obránce Miroslav Král.

Vyloučeny nejsou ani další změny. "Jednáme ještě o příchodu levého obránce. David Kalivoda je jasnou posilou, ale já věřím, že se o místo porvou i ostatní noví hráči. O Královi šly z Fulneku výborné reference, Vrána je vysoký a důrazný útočník," řekl Uličný.

Po návratu z Velkých Losin čeká Brňany série přípravných zápasů a účast na dvou turnajích: v Břeclavi a ve stejný den v Čelákovicích. "Celá příprava vyvrcholí v rakouském Bad Vösslau, kde sehrajeme tři přípravná utkání. Dva proti prvoligovým týmům z Rumunska a Bulharska, třetí soupeř je tým nižší rumunské soutěže. Věřím, že se na ligu připravíme kvalitně. Tedy stejně dobře jako loni, ale že tentokrát lépe zvládneme ligový začátek," dodal trenér.

Pro přípravná utkání a tréninky nemohou Brňané využít domácí trávník, protože na Městském fotbalovém stadionu v Srbské ulici se nyní buduje vyhřívání. V současné době už jsou položeny rozvody vyhřívání, zavlažování a odvodnění a začíná zavážení plochy pískem. Nový trávník by měl být položen začátkem července, aby byl připraven na start první ligy.

Reklama

Související témata: