Hlavní obsah

Kladno zahájilo přípravu s dvěma novými fotbalisty

KLADNO

S dvěma novými tvářemi zahájili přípravu na nadcházející prvoligovou sezónu fotbalisté Kladna. Trenér Martin Hřídel, který nahradil na lavičce Jaroslava Šilhavého, přivítal po dovolené 21 hráčů a mezi nimi i záložníka Tomáše Dubského a beka Jana Procházku.

Článek

Středočeský klub jako tradičně opustili hostující hráči s výjimkou záložníků Ondřeje Szaba a Lukáše Zoubeleho. Prvního jmenovanému získali Kladenští z Teplic na přestup, druhého opět na hostování.

K týmu se připojily dvě možné posily, které Kladno testuje. Blízko k příchodu má mostecký obránce Procházka, na zkoušce je i středopolař Dubský, který je kmenovým hráčem pražské Slavie a na jaře působil v Krči. V Kladně naopak končí zadák Tomáš Čáp.

Další podoba kádru se bude postupem času tvořit. "Budeme se snažit, abychom získali víc hráčů na přestup a neskládali mužstvo jenom z hostujících fotbalistů. O tom všem samozřejmě rozhodují peníze. V těchto dnech stále pokračují jednání se sponzory a subjekty, které by chtěly do klubu vstoupit a podílet se na stabilizaci a vzestupu kladenského fotbalu," uvedl ředitel klubu Eduard Novák.

Hráči dnes absolvovali obvyklé vážení a pak první seznamovací trénink v Kamenných Žehrovicích. Vedle tvrdé fyzické přípravy je v následujících dnech čeká novinka, nová trenérská dvojice přichystala cyklistickou přípravu. "Neznamená to ale, že se pojedeme jen tak projet na kole. Hráči si musejí hrábnout na dno sil, stejně jako při dalších trénincích," řekl s úsměvem Hřídel.

Aktualizovaný rozpis přípravných zápasů:
sobota 28. června
17:00: SK Kladno - FK Ústí n. L. (K. Žehrovice)
středa 2. července
17:00: Slavia Praha - SK Kladno (Eden)
sobota 5. července
10:00: Sparta Praha - SK Kladno (Praha - Letná)
sobota 5. července
17:00: SK Kladno - Dukla Praha (K. Žehrovice)
středa 9. července
17:00: SK Kladno - Bohemians Praha (K. Žehrovice)
sobota 12. července:
Turnaj o Perleťový pohár - 2 zápasy (Žirovnice)
středa 16. července:
SK Kladno - FK Teplice (bude upřesněno)
neděle 20. července:
Turnaj v Berouně - 2 zápasy (Beroun)
středa 23. července
17:00: Vysočina Jihlava (Strahov - st. Přátelství)
sobota nebo neděle 26. (27.) července:
neznámý soupeř

Reklama

Související témata: