Hlavní obsah

Sparta se domluvila se Žižkovem na přestupu Kušníra

PRAHA

Další vytouženou posilu získala fotbalová Sparta. S žižkovskou Viktorií se domluvila na přestupu čtyřiadvacetiletého záložníka Ondřeje Kušníra, který v úterý odpoledne podepíše na Letné čtyřletou smlouvu a okamžitě odjede za Lavičkovým týmem na soustředění do Františkových Lázní. Informaci potvrdil pro Sport.cz jak hráčův agent Pavel Zíka, tak i sparťanský mluvčí Jakub Otava.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kušnír strávil na Žižkově dva roky, na kontě má 26 ligových zápasů, v nichž střelil čtyři góly. "Odpoledne podepíše smlouvu a hned vyrazí za naším mužstvem na soustředění," nechal se slyšet Otava.

O Kušníra měla eminentní zájem i Slavia, on dal ale nakonec přednost Spartě. "Vše se dohodlo pozdě večer. O přestupu se mluvilo už od zimy - nejdříve měla zájem Slavia a v průběhu jara do jednání vstoupila i Sparta. Ani jeden z klubů jsem nepreferoval, jen jsem měl zájem se ve fotbale posunout o stupeň výš," řekl fotbalista.

Další vyhlédnutou letenskou posilou je liberecký obránce Pavel Košťál. "Víme o tom a jednání se nebráníme. Košťál se ale na ligu chystá stále s námi," nechal se slyšet předseda libereckého představenstva Zbyněk Štiller. "V tento moment není jednání s Libercem aktuální," naznačil sparťanský mluvčí Jakub Otava, že zájem Sparty o Košťála zřejmě opadl.

Reklama

Související témata: