Hlavní obsah

Útočník Papadopulos přichází na tři roky do Mladé Boleslavi

PRAHA

Fotbalový útočník Michal Papadopulos mění své působiště. Po půlročním hostování, které v německé Chotěbuzi strávil z Leverkusenu, bude působit v české Gambrinus lize a hájit barvy Mladé Boleslavi. Středočeský klub v úterý v Praze oznámil, že třiadvacetiletému hráči nabídl tříletý kontrakt. „Jsem rád, že mám za sebou tato vyjednávání. Budu se snažit, abychom s týmem hráli na špičce,“ řekl v úterý novinářům bývalý hráč Arsenalu a Baníku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Michal Papadopulos ještě v dresu ostravského Baníku

Článek

Papadopulos, jako kmenový hráč německého Leverkusenu, strávil jarní část sezóny v Chotěbuzi. Ta měla mimo půlročního hostování také možnost uplatnit opci na přestup, kterou ovšem nevyužila.

„Ve hře byly ještě druholigové německé kluby. Já bral v potaz, že se bude tvořit nové národní mužstvo. Věřím, že pokud budeme s týmem předvádět kvalitní výkony, můžu si o nominaci říct,“ přeje si Papadopulos, jenž by rád napodobil ostravského Václava Svěrkoše. Tomu se návrat z Německa náramně podařil a stal se v minulém ročníku králem střelců. “ Venca mě inspiroval,“ dodala nová tvář Boleslavi.

„Transfer se udál tak rychle, že jsme ani ještě nestihli na Michalův dres dotisknout číslo s jeho jmenovkou," řekl prezident středočeského klubu Josef Dufek. Ten také novinářům prozradil, že částka, za kterou Papadopulos do mužstva přichází, nepřesáhne výrazně deset miliónů korun. „Při mém rozhodování usnadnilo výběr to, že tým vede jako hlavní kouč Pavel Hapal. Pod ním jsem hrál v Baníku nejlepší fotbal,“ doplnil Papadopulos.

Útočné duo Pecka - Papadopulos

Třiadvacetiletý forvard, jenž v sezóně 2003/04 působil ve slavném Arsenalu Londýn, odešel do Leverkusenu z Baníku Ostrava v lednu 2006, natrvalo se do sestavy ovšem nepropracoval. To v Chotěbuzi zaznamenalúspěšný start do letošní jarní sezóny. V dresu Energie se na úvod trefil do sítě Leverkusenu a následně Bochumi, tím však jeho gólový výčet v bundeslize skončil.

Poté, co se středočeských fotbalistů v půli července ujal nový trenér Pavel Hapal, oznámilo vedení klubu příchod ofenzivního záložníka Ludovica Sylvestreho ze Sparty. Útok sedmého celku loňské nejvyšší soutěže posílil i navrátilec Luboš Pecka z Cách, jenž se stal v předminulé sezóně s šestnácti vstřelenými brankami nejlepším střelcem ligy. „S Lubošem jsem ještě netrénoval, sledoval jsem jeho výkony v Cáchách. Věřím, že se nám spolu bude dařit,“ zakončil Papadopulos.

Reklama