Hlavní obsah

Po toulkách cizinou se Vachoušek upsal na dva roky Teplicím

Zdeněk PavlisSport.cz

Přímo na soustředění teplického mužstva v Modré se upsal fotbalista Štěpán Vachoušek svému někdejšímu klubu a po šesti letech strávených v pražské Slavii, Olympique Marseille a Austrii Vídeň se vrací na Stínadla. "Stvrdili jsme podpisem smlouvu znějící na dva roky a Štěpán šel hned s ostatními trénovat," hlásil pro Sport.cz šéf fotbalových Teplic František Hrdlička.

Článek

Jednání o návratu někdejšího kapitána české reprezentační jedenadvacítky Štěpána Vachouška do Teplic proběhla až neskutečně hladce.

"Jakmile se nedohodl s vídeňskou Austrií na další smlouvě, vstoupili jsme do hry a všechno nabralo rychlý spád. Štěpán je naším odchovancem, takže na Stínadlech měl vždy dveře otevřené. Když jsem ho ostatně před šesti lety z Teplic pouštěl, domluvili jsme se, že se na stará kolena vrátí. A on se vrátil už v osmadvaceti," liboval si v rozhovoru pro Sport.cz šéf teplického fotbalu František Hrdlička.

"Určitě nám moc pomůže. Získal zkušenosti, vyzrál, fotbal umí, k Teplicím má vztah. Teď aby mu vydrželo zdraví," glosoval Hrdlička příchod hráče, jenž před šesti lety přivedl jako kapitán českou jedenadvacítku k titulu mistrů Evropy a poté se dostal i do kádru reprezentačního áčka pro EURO 2004 v Portugalsku. Jeho další kariéru však brzdila zranění. Během angažmá v Austrii Vídeň se musel hned třikrát podrobit operaci kolena.

Vachoušek si přeje hlavně zdraví

"Proto si ze všeho nejvíc přeju, abych byl zdravý a pravidelně hrál. Vracím se do prostředí, které důvěrně znám, což mně určitě pomůže," kvitoval dvouletou smlouvu s roční opcí sám Štěpán Vachoušek.

Teplice se vehementně snaží dotáhnout i angažmá Tomáše Juna. "Poslali jsme Turkům už několik nábvrhů, jenže během evropského šampionátu s nimi není řeč. Všichni žijí nároďákem, na maily ani faxy nedpovídají. Budeme muset počkat až po mistrovství," posteskl si Hrdlička a prozradil, že Teplice usilovně shánějí tvořivého záložníka. "Jenže to je hodně nedostatkové zboží!"

O hráčích, kteří Teplice opustí, je už také jasno. "Co jasno, Teplice už opustili. Kroupa odešel do Zlína, Benát do Českých Budějovic, Szabo a Zoubele do Kladna, Rilke jedná o anažmá v klubech německé druhé či třetí ligy," informoval Sport.cz František Hrdlička.

Vachoušek dalším v řadě

Česká liga tak zažije na podzim další velký letní návrat: do Sparty zamířil z Aston Villy záložník Patrik Berger a brankář Jaromír Blažek z Norimberku, Mladou Boleslav posílí dvojice útočníků Michal Papadopulos (Leverkusen) a Luboš Pecka (Cáchy). Obranu Žižkova zase vyztuží Petr Gabriel, který naposledy působil v Arminii Bielefeld, teď řady vracejících se legionářů rozšířil i Štěpán Vachoušek.

Reklama

Související témata: