Hlavní obsah

Slavia si na úvod přípravy poradila s Nitrou

Fotbalisté mistrovské Slavie si na úvod letní přípravy vybrali fotbalisty třetího celku uplynulého ročníku slovenské ligy FC Nitru a porazili ji 3:1. Postarali se o to odlišně jedenáctky sešívaných, jelikož o půlce domácí kouč Karel Jarolím vystřídal všechny své hráče na hřišti. O góly Slavie se v první půli postarali Janda a Toleski, ve druhé Černý.

Článek

Poprvé před novou sezónou mohli slávističtí fanoušci vidět v sešívaném dresu nové posily obránce Šikliče a Amadou Cisseho, jenž nastoupil ve středu domácí zálohy. V 7. minutě utkání se na velké sólo vydal z levé strany Švento, míč tahal tak dlouho, až ho na malém vápně dovedl do náruče ležícího gólmana Nitry Hrošša. Hned vzápětí se povedenou bombou prezentoval nitranský záložník Farkaš, naneštěstí pro bývalého hráče slovenské jednadvacítky letěla střela přímo do Vaniakovy náruče.

Ve třiadvacáté minutě si na přihrávku Šventa dobře nabíhal Toleski, míč se mu ovšem ve vápně soupeře nepovedlo dobře trefit. Domácí se tak radovali až ve 31. minutě, Toleski obětavě vybojoval míč pro Petra Jandu, jenž neobsazen střelou v pokutovém území ke vzdálenější tyči nedal soupeřově brankáři příliš šancí. O tři minuty nato se Slávisté radovali podruhé. Po zmatcích v nitranské obraně dotlačil míč za brankovou čáru Toleski.

Zápas zdramatizoval Liluashvili

Ke snížení se soupeř dostal ve 38. minutě, Farkaš zatáhl míč po levé straně hřiště, odcentroval na malé vápno kde nepokrytý Liluashvili snížil na 1:2. Těsně před hvizdem konce první půle mohl brankáře Hrošša překvapit ze standardky Jarolím, jeho pokus ovšem skončil těsně vedle levé tyče slovenského týmu.

Do druhé půle nastoupila Slavia v naprosto jiném složení, téměř celou jedenáctku vyměnila také Nitra. Hned v úvodu druhého poločasu byl ve slibné příležitosti Volešák, náhradí gólman soupeře Chudý ho ovšem vychytal. Po hodině hry běžel na Diviše Bališ, v rozhodující moment si míč ovšem předkopl, a tak jej lapil náhradní gólman sešívaných.

Po 66. minutách nedokázal odražený míč na malém vápně propasírovat za slovenského brankáře Ivana, který tak promrhal slibnou šanci na kýžené zvýšení. Matej Krajčík se zaskvěl dvěma výpady po pravé straně kolem 70. minuty. V té ovšem sklidil potlesk jiný Slávista, Jaroslav Černý si počínal důrazně při zakončování centru a zvýšil na 3:1.

SK Slavia Praha - FC Nitra 3:1 (2:1)
Branky: 31. Janda, 34. Toleski, 70. Černý- 38. Liluashvili. ŽK: Foltán (Nitra). Rozhodčí: Kocián, Petřík, Mencl. Diváci: 2452.
SK Slavia Praha: Vaniak (46. Diviš) - Gebre Selassie (46. Kindel), Suchý (46. Latka), Brabec (46. Hubáček), Šiklič (46. Jablonský) - Janda (46. Krajčík), Cissé (46. Černý), Jarolím (46. Tavares), Švento (46. Volešák) - Šenkeřík (46. Ivana), Toleski (46. Necid).
FC Nitra: Hroššo (46. Chudý) - Kostoláni, Harbulák, Lesko, Píč (46.Babic)- Čurgali (46. Bališ), Šimončič (46. Hnilica), Hottek (63. Šimonek), Farkaš (46. Jakubjak) - Glenda (46. Ďuriš), Liluashvili (46. Foltan).

Reklama

Související témata: