Hlavní obsah

Abraham se prohřešil, v "áčku" Slavie prozatím končí

PRAHA

Vyhlášený bouřlivák fotbalové Gambrinus ligy z pražské Slavie Martin Abraham si opět zadělal na pořádný problém. Nová sezóna ještě nezačala a on sám se do ní možná ani nepodívá. Vedení klubu devětadvacetiletého záložníka totiž vyřadilo z kádru A mužstva, s odůvodněním, že se provinil proti interním pravidlům klubu. „Martin Abraham je přeřazen do rezervy, prohřešil se a v kádru „A“ mužstva už není,“ řekl kouč Slavie Karel Jarolím po středečním přípravném utkání proti Nitře.

Článek

Celkem dvaadvacet hráčů se představilo v Edenu v dresu sešívaných v úvodním zápase přípravy proti Nitře. Kouč Slavie Jarolím postavil pro oba poločasy odlišné jedenáctky, ani v jedné ovšem bývalý hráč Sparty a Mladé Boleslavi Abraham nefiguroval. Předzápasové informace navíc nehovořily o tom, že by byl problémový středopolař mimo hru vinou zranění.

 „Martin Abraham se prohřešil po příjezdu ze soustředění v Krkonoších a byl přeřazen do rezervy,“ řekl Jarolím novinářům po utkání, jež Slavia vyhrála proti třetímu celku uplynulého ročníku slovenské ligy 3:1. „Ve hře jsou tři varianty, které mohou nastat. Buďto zůstane Abraham v "béčku", nebo se vrátí do "A" mužstva, a nebo si najde zahraniční angažmá,“ dodal úspěšný kouč.

Abraham se stal hráčem Slavie, pro mnohé překvapivě, na začátku sezóny 2007/08, když přišel z kádru městského rivala Sparty. Tam na sebe záložník upozornil mimo fotbalové dovednosti v 6.kole také přemrštěnými emocemi v utkání proti Teplicím, v němž byl vyloučen po červené kartě. Následně od svého letenského klubu dostal za tento prohřešek pokutu 150 000 korun.

Reklama

Související témata: