Hlavní obsah

Fotbalista Bystroň odletěl podepsat smlouvu do Sofie

OSTRAVA

Přestup fotbalisty Davida Bystroně z Ostravy do týmu bulharského vicemistra Levski Sofia spěje do finále. Pětadvacetiletý střední obránce či záložník ve čtvrtek odletěl do bulharské metropole, kde by měl po lékařských testech podepsat podle svého agenta Pavla Ziky tříletý kontrakt s účastníkem předminulého ročníku Ligy mistrů.

Článek

Poslední překážka transferu byla zřejmě odstraněna. Kluby se na finančním vyrovnání dohodly už dříve, teď našel společnou řeč s vedením Levski také Bystroň. Dnes odcestoval do Sofie na lékařskou prohlídku, která je obvykle závěrečnou formalitou před podpisem smlouvy.

"Víceméně záleží několik posledních dnů vše jen na rozhodnutí hráče. My oficiální nabídku máme a nějakým způsobem jsme s bulharskou stranou dohodnuti," uvedl mluvčí Baníku Igor Bruzl. Přestup ještě definitivně nepotvrdil. "O tom, že by podepsal smlouvu, nemáme informace," dodal.

Fotbalisté Levski skončili v lize na druhém místě za CSKA Sofia, ale teoreticky by si už letos mohli zopakovat předloňskou účast v Lize mistrů. CSKA totiž kvůli velkým dluhům nezískalo licenci a UEFA ho do prestižní soutěže nepustila. Kdo úřadujícího bulharského mistra nahradí, však dosud neoznámila.

Bystroň si poprvé v kariéře vyzkouší působení v jiném klubu. Odchovanec Baníku strávil na Bazalech osmnáct let a největším úspěchem pro něj byl zisk mistrovského titulu v roce 2004. V lize odehrál 183 zápasů, ve kterých osmkrát skóroval.

Reklama

Související témata: