Hlavní obsah

Fotbalista Bystroň se na tři roky upsal Levski Sofia

Fotbalový obránce Baníku Ostrava David Bystroň přestupuje do Levski Sofia. S bulharským týmem podepsal pětadvacetiletý zadák tříletou smlouvu. Sport.cz o tom informoval manažer Pavel Zíka.

Článek

Bystroň se ještě během pátku připojí k týmu na kondičním soustředění. "Vím, že Levski je velkoklub, něco jako Sparta v Česku. A beru to jako poctu, že mám šanci, abych tady hrál," řekl na klubovém webu ostravský odchovanec, které si poprvé v kariéře zahraje jinde než v Baníku.

Defenzivní středopolař, jehož kouč Karel Večeřa během uplynulé sezóny přeškolil na středního obránce, se může v novém angažmá těšit na Ligu mistrů. Tým byl místo zadluženého vítěze bulharské ligy CSKA Sofia zařazen do třetího předkola soutěže, kde se utká s některým z nasazených celků.

Ostrava po Bystroňovi nemusí akutně hledat náhradu. Večeřa má v základní sestavě obsazený střed obrany i zálohy. "Na variantu, že David odejde, jsme byli připraveni v podstatě už dva roky. Proto také na postu defenzivního záložníka nastupoval pravidelněji Tomáš Marek a dobře máme obsazeny i posty stoperů," uvedl pro ostravský web předseda představenstva Tomáš Trucha.

Bystroň v české lize odehrál 183 utkání a vsítil osm gólů.

Reklama

Související témata: